IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анджелина Джоли с мил жест към болно дете

12 април 2022 08 40

Актрисата посети лечебно заведение в Италия

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Холивудската звезда Анджелина Джоли изостави бляскавите събития и филмовите си проекти, за да замине за Ватикана и да се отдаде на много по-важна кауза – помагането на деца.

Актрисата замина за Рим, където продължава да извършва своите хуманитарни дейности. Джоли, която е отгледана като католичка и посвещава голяма част от времето си на работата за Агенцията на ООН за бежанците, посети педиатричната болница Bambino Gesu точно извън стените на Ватикана. Там тя се срещна с украински деца, пристигнали в Италия след бягството си от войната в родината им. Някои от тях са сериозно болни и имат нужда от постоянна медицинска грижа.

Децата бяха принудени да напуснат домовете и болниците, когато руският президент Владимир Путин започна пълномащабна инвазия в Украйна на 24 февруари. Уницеф изчислява, че два милиона деца са се превърнали в бежанци от началото на войната, като други 2,5 милиона са вътрешно разселени и 60% от украинските деца са принудени да напуснат домовете си.

Джоли се срещна с лекарите и медицинските сестри, които се грижат за бежанците. „Днес се срещнах с едно от бежанските деца в педиатричната клиника в Рим. То, както и всички, бягащи от войната, са изправени пред несигурно бъдеще. Както много други, аз също се моля за край на войната. Това е единственият начин да спрем страданието и бежанската вълна“, написа актрисата в социалните мрежи.

През 2013 година Анджелина се сдобива с хуманитарната награда Jean Hersholt за своята отдаденост към помагането на хора в беда. Тя е и специален пратеник на Върховния комисариат на ООН за бежанците от 2012 година, като предприема десетки пътувания, за да посети лагери с бежанци от страни като Йемен, Буркина Фасо, Венецуела и много други. Джоли също така е почетен дама-командир на Ордена на Свети Михаил и Свети Георги заради кампанията ѝ за прекратяване на сексуалното и основаното на пола насилие във военни зони.

Преди година актрисата се присъедини към социалната мрежа Instagram, но не за да споделя снимки от бляскави събития или семейни почивки, а за да използва платформата за хуманитарна помощ. По този начин тя иска да насочи вниманието на последователите си към важните проблеми като бежанската криза, насилието над деца, детските бракове, липсата на образование и права на жените и момичетата и много други.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари