IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джон Траволта към покойния си син: Мисля за теб всеки ден

15 април 2022 15 00

16-годишният Джет умира след удар в главата

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Джон Траволта почете покойния си син Джет в деня, в който той трябваше да навърши 30 години.

68-годишният актьор публикува топло послание към момчето си, споделяйки снимка с него. Под кадъра в Instagram Траволта написа: „Мой скъпи Джети, липсваш ми повече, отколкото мога да изразя с думи. Мисля за теб всеки ден. Честит рожден ден. Обичам те, твоят татко!“. Джет е най-голямото дете на Джон Траволта и Кели Престън, които имат още дъщеря Ела и син Бенджамин.

Джет умира през януари 2009 година по време на семейна ваканция на Бахамите. Тогава тийнейджърът получава пристъп, в резултат на което си удря главата във ваната. На мястото веднага пристигат медици, които обаче само констатират смъртта. Според полицейския доклад, болногледач е намерил Джет в безсъзнание на пода на банята около 10 часа сутринта.

През 2003 година Кели Престън казва, че 2-годишния тогава Джет е „много, много болен и изпитва симптоми на грип“. Малко по-късно момчето е диагностицирано с болестта на Кавазаки. Състоянието, което обикновено засяга деца на възраст между 2 и 5 години, може да причини възпаление на артериите. То е лечимо, но в редки случаи води до перманентни последици върху сърцето.

По това време Престън, която сподели, че Джет също така страда и от астма, обвини препаратите за почистване на дома, наторяването и пестицидите за отключването на болестта при сина ѝ. Тя помоли всички производители да правят по-детайлно описание на продуктите си и да описват на етикета какви химикали използват.

„Не мога да си представя живот без Джет. Когато беше роден, аз го държах в продължение на часове, докато Кели спеше. Когато трябваше да го вземат за няколко теста, аз отказах да го дам. Казах им да дойдат някой друг ден“, казва Траволта за сина си през 1994 година.

30-ият рожден ден на покойния Джет идва само три месеца преди втората годишнина от смъртта на майка му Кели Престън. Тя почина през лятото на 2020 година, след като тихо се бореше с рак на гърдата. Говорител на семейство Траволта заяви в официално изявление, че актрисата е решила да не споделя състоянието си със света, опитвайки се да го победи с различни медицински лечения. „Тя беше светла, красива и обичаща душа, която се грижеше за другите и внасяше светлина в живота на всеки“, завърши изявлението.

Джон Траволта, който беше женен за Престън в продължение на три десетилетия, потвърди смъртта ѝ с прочувствена публикация в социалните мрежи. „С разбито сърце ви съобщавам, че красивата ми съпруга Кели загуби двугодишната битка с рака на гърдата. Тя се бори усилено, получавайки подкрепа и любов от всички ни“, написа той. Актьорът благодари на всички лекари и сестри, които са се грижили за съпругата му, както и на приятелите и семейството, които не са я оставили сама.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари