IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анджелина Джоли съди ФБР за инцидента с Брад Пит през 2016 г.?

30 април 2022 18 00

Този инцидент доведе до раздялата на холивудската двойка

БГНЕС

БГНЕС

Според най-новите информации от жълтите медии в САЩ Анджелина Джоли е в разгара на ново съдебно дело, този път срещу Федералното бюро за разследване (ФБР).

Пит Джоли

Пит и Джоли през 2009 г.; Снимка: БГНЕС

Жена, идентифицирана като Джейн Доу в съдебните документи, получени от сайта TMZ, съди ФБР за информация относно тяхното разследване на инцидент с предполагаемо домашно насилие на борда на частен самолет преди няколко години, което съответства на описанието на инцидента, довел до раздялата на Джоли с бившия ѝ съпруг Брад Пит.

Според съдебните документи „Джейн Доу“ казва в делото, че има „публичен статут“ и иска да остане анонимна. Делото търси информация „относно разследването на агенцията на инцидент с домашно насилие, възникнал преди няколко години, с участието на ищцата и нейните непълнолетни деца като жертви и свидетели“.

„Преди няколко години, докато ищцата, тогавашният ѝ съпруг и техните деца, които по това време са били непълнолетни, пътуват с частен самолет, съпругът е извършил физически и вербални нападения върху нея и децата“, се твърди в иска на Доу.

Тя обяснява, че ФБР е започнало разследване, но „публично обявява, че приключва разследването на инцидента, без да предприема допълнителни действия“, и не я уведомява за решението си.

В съдебния иск се посочва, че искането на Доу е част от усилията ѝ за „по-добро разбиране на разследването на ФБР и получаване на информация, необходима на децата ѝ, за да получат медицинска помощ и консултации при травма.

Доу твърди, че отговорите, които е получила на искането си, са били „законно недостатъчни“ и тя е завела дело, оспорвайки „задържането на допълнителни записи от ответната страна“.

По отношение на решението за анонимно завеждане на делото, в съдебния иск се посочва: „Потенциалното разкриване на лични подробности за нападението и неговото въздействие върху физическото и психическо здраве на децата рискува сериозно увреждане на децата“ и че рискът за нейните деца „е още по-голям поради обществения статус на ищеца.“

Източник, запознат с дългогодишната битка за попечителство на Джоли и Пит, казва че ФБР е разследвало Пит през 2016 г. за инцидента, който се е случил на техния частен самолет, и не е открило неправомерни действия.

Междувременно Аманда Крамер, адвокатката, която заведе делото от името на Джейн Доу, казва: „Не мога да коментирам самоличността на Джейн Доу, която се стреми да запази поверителността на семейството си. Нашата позиция е, че жертвите и оцелелите трябва да имат достъп до архивите на ФБР, които са преживели или докладвали, за да могат да се застъпват за здравето и правната защита на своите деца и себе си.“

Самолетният инцидент с участието на Пит и Джоли се случи през септември 2016 г. ФБР започна разследване срещу Пит заради твърдения, че по време на семеен полет за вкъщи от Европа, Пит е влязъл в ожесточен спор с 15-годишния тогава Мадокс.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари