IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меган Фокс за желанието на 9-годишния ѝ син да носи рокли: Това е смелост

28 април 2022 16 30

Актрисата сподели, че не иска децата ѝ да се чувстват странни или различни

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Меган Фокс иска децата ѝ да изразяват себе си по всякакъв възможен начин, който на тях им харесва.

В интервю за списание Glamour, на чиято корица застава за априлския брой, 35-годишната актриса разкри как учи тримата си синове – Джърни, Бодхи и Ноа – относно половата идентичност и да бъдат уверени в себе си. Фокс казва, че момчетата посещават училище, в което родителите на другите деца имат сходни мнения с нея, а учениците не са свързани толкова с интернет, колкото са връстниците им по света.

„Знаят, че родителите им са известни, но нищо повече от това. Още като много малки исках да ги предпазя по всякакъв начин, особено от нещата в интернет. Засега сме свършили чудесна работа за запазване на невинността им, но знам, че не мога да ги защитавам винаги. Имам дете, което страда“, казва Меган пред списанието.

Тя говори за сина си Ноа, който е изразил желание да носи рокли на училище. Това му решение обаче е породило агресивно отношение от другите деца и дори тормоз. 9-годишното момче е получавало обиди и нападки онлайн, а Фокс определи хората, стоящи зад тях, като “ужасни, груби и безсърдечни“. Ноа не е виждал тормоза в социалните мрежи, но е чувал за него от съучениците си.

„Не искам никога да чете подобни неща, защото достатъчно ги чува от другите деца в училище, които му казват, че момчетата не носят рокли“, казва Фокс преди година. Тя допълни, че Ноа е много запален по модата и често носи на училище това, в което се чувства най-комфортно и смята за красиво, включително и рокли.

Изборът му обаче невинаги се е харесвал на останалите деца и те често са му казвали, че момчетата не трябва да носят рокли или розов цвят. Затова Фокс се е заела да научи децата си да бъдат уверени в себе си, независимо от мнението на другите. „Един ден се прибра от училище и го попитах дали някой е казал нещо за роклята му. Той отговори, че момчетата са се смели, но на него не му пукало, защото обича роклите“, разказва актрисата.

Фокс споделя, че Ноа е много талантлив и има око за стил, като понякога дори рисува и съставя различни тоалети. Той дори ѝ помага за избора на част от роклите, които носи на светски събития.

В интервюто си за Glamour актрисата казва, че много се притеснява за психичното състояние на Ноа, защото околните не го разбират и го тормозят. „Въпреки че детето ми е смело и е избрало своя път с причина, за мен, като майка, е много трудно“, споделя Фокс. Тя разкрива, че синът ѝ започнал да носи рокли още на 2 години и това е наложило закупуването на няколко книги, които обясняват на родителите как да подходят в подобни ситуации.

„Част от книгите са написани от трансджендър деца. Някои от тях просто обясняват как може да си момче, но все пак да носиш рокли. Можеш да изразяваш себе си чрез каквито дрехи искаш. И това даже не трябва да бъде свързано със сексуалността ти“, категорична е Меган. Точно на това се е опитвала да научи децата си още от ранна възраст, за да не се чувстват странни или различни.

За решението си да не публикува много снимки на децата си в социалните мрежи, актрисата обяснява, че по този начин ги защитава от мнението и критиките на околните. Съжалява, че светът е толкова жесток, защото иска да покаже на всички колко са талантливи момчетата ѝ, но не е сигурна дали това няма да се обърне срещу нея.

„Гордея се с децата си. Ноа е невероятен пианист. Може да научи концерт на Моцарт за един час. Искам хората да го видят, но в същото време не искам светът да има достъп до тази нежна душа и да каже всички ужасни неща, които знаем, че ще каже“, казва Фокс.

Бившият ѝ съпруг и баща на трите момчета – Брайън Остин Грийн – също е споделял своята подкрепа относно решението на Ноа да носи рокли. „Чувал съм, че някои хора критикуват този начин на обличане. На тях мога само да им кажа, че не ми пука. Ако има нещо, което той иска да носи, ще го носи“, категоричен бе актьорът.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

Дани ( преди 1 година )
Ами не е виновно детето Ноа, а злото което преследва мен и вечно ме определя като мъж, когато аз съм си жена. Просто Ноа е трябвало да се роди момиче, но сигурно, защото така и не ми дадаха роля в някой филм, се е родил момче. Моето число е 9. А на майка ми 8. Според мен ние сме свързани.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар