IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жизел Бюндхен: За малко да изпусна ролята в "Дяволът носи Прада"

25 май 2022 08 40

Моделката разказва как е успяла да влезе във филма

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Жизел Бюндхен за малко е щяла да пропусне възможността да бъде в един от най-известните модни филми. 

Във видео за британския Vogue, публикувано в канала на списанието в YouTube, супермоделът разкрива историята за това как се е сдобила с роля в "Дяволът носи Прада" през 2006 година. Жизел играе Серена - една от дамите на висок ток, която работи за измисленото издание Runway, което се смята, че е имитация на Vogue.

"Прибирах се от Лос Анджелис и жената, която пишеше филма дойде при мен. Каза ми, че прави филм, който ще се казва "Дяволът носи Прада" и ще се разказва за мода. Искаше да вкара няколко истински модела в него", разказва Бюндхен. 

Първоначално обаче Жизел решава да откаже офертата. "Казах й, че не съм заинтересована. Не исках да играя модел на големия екран. Правех това в реалния живот", разказва тя пред Vogue. За щастие, мнението й се променя и все пак Бюндхен решава да се пробва пред камера. В първите минути е изпитвала огромно притеснение, защото никога през живота си не е учила актьорско майсторство. 

"Пред мен стояха Мерил Стрийп, която смятам за най-добрата актриса на всички времена, Емили Блънт и Ан Хатауей. Всички те са прекрасни и аз само се молех да не се проваля", казва още моделката. Жизел се справя повече от добре с ролята си, доказвайки че има талант не само на модния подиум. 

Макар филмът да излиза пред 16 години, децата на Жизел също са го гледали и веднага са разпознали майка си. "Много е забавно, защото дъщеря ми беше на гости на нейни приятелки преди време. Когато се прибра, ми каза, че ме е видяла във филм, където съм носила очила. Беше много готино дъщеря ми да ме разпознае дори от краткото време, което бях на екран", разказва още тя. 

Бюндхен не е единствената звезда от "Дяволът носи Прада", която е чувствала притеснение на снимачната площадка. Миналата година, по случай 15-ата годишнина от премиерата на филма, Ан Хатауей разкри, че е била леко уплашена от Мерил Стрийп, но в същото време е усещала нейната грижа. 

"Знаех, че каквото и да прави, за да създаде този страх, аз я оценявах, защото знаех, че тя ще се грижи за мен", казва актрисата пред Entrtainment Weekly. Тя допълва, че Стрийп й е помогнала да се отърве от напрежението, правейки леки промени в общите им сцени, които били видими само за тях двете. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари