IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Три поколения, една снимка: Жизел Бюндхен с най-важните дами в живота си

10 март 2022 08 30

Междувременно Джесика Алба също отбеляза 8 март с дъщеря си

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

8 март е един от празниците, които честваме още от малки, но значението му се променя с напредване на годините. Докато в детската градина и началното училище ни учат, че това е Денят на мама, то с порастването всъщност научаваме, че денят не е само на мама, но и на всяка една жена по света, борила се и бореща се с трудностите в живота си. Ден, в който трябва да отдадем заслуженото на жените, които са допринесли за развитието на света и на човечеството.

Всяка година 8 март е почитан в целия свят, отдавайки почит на важните дами в живота ни. Именно това направиха част от известните личности, включително Жизел Бюндхен и Джесика Алба. С публикации в социалните мрежи те изразиха своята благодарност към онези жени, които ги карат да се гордеят, да се усмихват и да продължават да се борят всеки ден за един по-добър свят.

Жизел Бюндхен събра три поколения на една снимка, позирайки със 73-годишната си майка Ваня и 9-годишната си дъщеря Вивиан. Дамите са на почивка в Бразилия заедно с Том Брейди и останалата част от семейството. Ръгбистът и моделката са женени от 13 години, като имат и 12-годишен син Бенджамин.

„Честит международен Ден на жената! Огромни благодарности към всички жени, които са минали през живота ми и са ме вдъхновили, особено невероятната ми майка и прекрасната ми дъщеря!“, написа Жизел. Тя допълни, че на този ден трябва да почитаме всяка жена преди нас, която е павирала пътя, по който да стигнем до мястото, на което сме днес. Изпращайки любов към всичките си последователи, моделката приключи съобщението си, което беше написано и на родния ѝ португалски.

Именно майката на Жизел е причината тя да започне да се занимава с мода. Когато Бюндхен е все още дете, Ваня я записва на курсове по моделство, за да оправи стойката ѝ и да я научи да не върви прегърбена. Според автобиографията на Патриция – сестрата на Жизел – курсовете завършват с пътувания до Сао Паоло, Рио де Жанейро и Куритиба.

„Никога не бяхме пътували до тези големи градове, но именно там скаути забелязаха Жизел в един мол и я поканиха да дойде в тяхната модна агенция. Тя първоначално се дърпаше, тъй като искаше да ходи в увеселителни паркове с приятелките си, но все пак отиде в агенцията заедно с мама“, пише още Патриция.

Жизел е само на 14 години, когато започва кариерата си на модел, а Ваня е плътно до нея и дори я записва във важните конкурси. Когато големият успех идва и списанията започват да слагат Бюндхен по кориците си, майката пази всяко едно издание, на което вижда дъщеря си, за да може цялото семейство да се гордее с нея.

Джесика Алба – готова да разбие стереотипите

Междувременно Джесика Алба публикува снимка, на която позира заедно с двете си дъщери Онър (13) и Хевън (10), като ръцете им са поставени в буквата Х. В описанието актрисата обяснява значението на кадъра и позата, която трите дами са заели.

„Отбелязваме Деня на жената днес и всеки друг ден. Като майка на две дъщери, постоянно се боря да оставя този свят едно по-добро място, отколкото съм го заварила – не само заради тях, но заради всеки един човек тук и за следващото поколение от момичета, което пристига. Както всички майки, искам да разбия стереотипите, за да може децата ми да имат възможността да преследват мечтите си, независимо от техния пол“, написа Алба.

Тя продължи, като говори за стереотипите около пола и как те трябва да бъдат атакувани и премахнати. „За да се случи промяната, всички ние трябва да се обединим и да направим решаващи стъпки в борбата за женските права. На световно ниво това е още по-голям проблем и има още толкова много работа, която да бъде свършена“, допълва актрисата.

Ето как другите дами отбелязаха Деня на жената

Гуинет Полтроу

Дженифър Анистън

Алесандра Амброзио

Никол Шерцингер

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари