IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грижа за кожата през есента: Джесика Алба споделя своите тайни

9 октомври 2021 15 00

Тя дори разкрива продуктите, които използва преди червения килим

Снимка: Getty Images

Точно когато успеем да намерим правилната грижа за кожата, сезоните се сменят, което обикновено означава, че трябва да направим промени в рутината си. За всички нас това води до смяна на продуктите и съставките, които използваме.

Джесика Алба прави същото, но на съвсем друго ниво. Когато рутината ѝ не е правилна за дадения сезон, тя просто създава нов продукт чрез своята марка Honest Beauty, който да се впише чудесно с промяната в температурите. Тя се опитва да научи обществото, че чистата козметика, която не е използвана върху животни, може да бъде невероятно ефективна.

Актрисата и бизнесдама споделя пред E!News как се грижи за кожата си през есента, своите съвети и трикове за създаване на перфектната визия и продуктите, без които не може този сезон. Алба залага на крем, който хидратира кожата, но не е тежък и не натоварва лицето. Друго любимо нещо в арсенала ѝ е маската за лице, която служи и като грунд, създавайки перфектно мека основа за нанасяне на грим.

Според Джесика, през есента трябва да обърнем по-голямо внимание на хидратацията. Допълва, че кожата ѝ се изсушава значително много през студените дни, тъй като прекарва доста време навън и страда от това. Именно поради тази причина Алба използва овлажнител с лека формула, след което нанася крем с хиалуронова киселина, който помага за изчистването на фините линии.

Разбира се, актрисата използва своите козметични продукти, но всеки от нас може да намери техен заместител в близкия магазин. Просто е добре да гледаме за сходни формули, за да сме сигурни, че ще постигнем красотата на Джесика. Тя например съветва да използваме крем, който е на водна основа, за да хидратираме кожата, но да не утежняваме лицето. „Понякога обичам да оставям малък слой върху лицето си, за да попие сам. Или пък го разтривам и усещам как кожата ми се хидратира“, споделя Алба пред E!News.

Един от любимите трикове за красота на звездата е прилагането на маска за лице. Тя съветва да потърсим продукти с антиоксиданти като витамин Е, които ще помогнат за възстановяване и грижа на кожата. След това тя нанася масло от шеа за допълнителна хидратация. Алба казва, че използва маската сутрин докато прави други неща – миене на зъби, пиене на кафе, правене на закуска за децата. Чак тогава я маха от лицето си и слага серум и овлажнител.

Независимо какви продукти използвате, Джесика Алба ви съветва да насочите вниманието си към хидратацията и да забравите за тежката козметика, която може да причини повече проблеми.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари