IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джесика Алба за тайната на успеха: Трябваше да игнорирам критиците

12 септември 2021 18 00

Актрисата споделя, че сама е постигнала всичко в живота си

Снимка: Getty Images

Джесика Алба е успяла да построи компанията си Honest Company от нищото, но не всеки е имал увереността, че актрисата ще постигне целта си.

Пред списание People звездата споделя как е успяла да заглуши критиците, които не са вярвали, че една млада дама може да ръководи успешен бизнес. Споделя, че обича фактите и статистиките и затова често ги използва, когато някой се опита да ѝ каже, че идеята ѝ няма да проработи. „Събирам нужните данни и го удрям по главата с тях. Това е начинът да им докажеш, че можеш. Защото ако просто си мил, това си остават само факти“, допълва актрисата.

Алба стартира компанията си през 2012 година, като преди това дълго време си е представяла колко успешна ще бъде някой ден извън Холивуд. „Имах всичко начертано и просто трябваше да го изпълня. Знаех вътре в себе си, че тази компания трябва да съществува. Най-трудната част, може би, беше създаването ѝ от нищото“. Според Джесика, всеки един детайл в създаването на проект е важен, затова е работила през уикендите и празниците.

Компанията Honest Company продава разнообразие от устойчиви продукти, вариращи от козметика до бебешки продукти и домакински почистващи препарати. Понастоящем има инициатива с Baby2Baby за подпомагане на нуждаещи се семейства по време на училищния сезон. За всеки закупен дезинфектант или дезинфекциращ продукт, компанията на Алба дарява дезинфектант за ръце на дете в неравностойно положение.

Марката също така обяви нова инициатива за устойчиво опаковане, включваща 100% рециклируеми кашони, направени от хартия от захарна тръстика. Освен това Honest Company предлага и нова линия продукти за грижа за кожата, предназначени да защитават кожата от агресорите на околната среда.

И докато Алба е постигнала успех както в Холивуд, така и извън него, тя много добре познава трудностите на живота. „Знам какво е да живееш от заплата до заплата и това не е никак забавно. Затова промених начина си на мислене и действията си. Трябваше сама да изградя пътя си към успеха“, казва актрисата пред People.

Звездата, която има три деца от съпруга си Кеш Уорън, направи компанията си публична през май тази година. Оценката ѝ възлиза на 1,44 млрд. долара. А що се отнася до съвета, който би дала на всички, които искат голяма промяна, Алба казва „Отървете се от усещането, че ще изгубите всичко, ако не успеете“.

Допълва, че първоначално никой не е вярвал в нея, но това по никакъв начин не я е демотивирало. „Ако правиш нещо, което не си правил досега или което никой друг не е правил, какво има да губиш?“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари