IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Матю Макконъхи след стрелбата в начално училище: Трябва да бъдем по-добри

26 май 2022 15 00

Ужасният инцидент става в родния му щат Тексас

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Матю Макконъхи моли за пректяване на насилието с оръжия след ужасяващата стрелба в родния му Тексас. На 24 май 18-годишен ученик уби 19 ученици и двама училтели в начално училище в град Ювалди. Актьорът сподели мнението си в соцаилните мрежи

"Истинското действие за всеки един американец е да се погледне добре в огледалото и да се запита, "Какво наистина ценим?, Как да поправим проблема?, Какви малки саможертви можем да направим денс, за да запазим здрава и сигурна нация, щат и квартал?"", написа Макконъхи на своите 6.3 милиона последователи. Той допълни, че този път народът на САЩ не може да си поеме въздух и да измисли ново извинение за случилото се, защото тези трагични ситуации вече са твърде много. 

Бащата на три деца продължи с изявлението си, пишейки че сега е време всеки да преосмили и да раздели желанията от нуждите си. Според него, целият народ трябва да се обедини около едно решение, което ще прекъсне трагичната поредица от масови стрелби в страната, в които загиват все повече деца. 

"Това е епидемия, която можем да контролираме. Независимо от коя страна на политиката стоим, всички знаем, че можем да се справим по-добре. Трябв да сме по-добри. Трябва да се предприемат действия, които да попречат на друг родител да изпита това, което родителите в Ювалди изпитаха", казва още Макконъхи. 

Съобщението му приключи с обръщение към всички, които се опитват да се справят с немислима загуба. "До всички, които оставиха любимите си деца днес, не знаейки че това е последното им виждане, никакви думи не могат да излекуват загубата ви, но молитвите ще осигурят малък комфорт и ние ще продължаваме да ги изпращаме към вас"

Ужасяващата стрелбав началното училище в Тексас идва 10 години след подобни събития в началното училище Sandy Hook, когато умират 20 деца и шестима възрастни. Освен Матю Макконъхи, още много звезди изразиха тъгата си от случилото се и заявиха, че вече е време правителството на САЩ да вземе мерки относно контрола на оръжия. 

Селена Гомес: "Днес, в родния ми щат Тексас, 18 невинни ученици бяха убити докато просто се опитвааха да учат. Учител беше убит докато вършеше работата си. Ако децата не са в безопасност в училище, то тогава къде? Много е вбесяващо и не знам какво мога повече да кажа. Хората с власт трябва да спрат с устните забележки и да променят законите, за да предотвратят последващи стрелби".

Крис Еванс: "ДОСТАТЪЧНО!!!!".

Елизабет Банкс: "Гласувайте, сякаш животът на децата ви зависи от това, защото е така. Колко още? Направете нещо".

Джулиан Мур: "Училищните стрелби не са природни бедствия, като ураганите или торнадото. Те са действия на човека, породено от страх и корупция на всички създатели на законите, които отказват да приемат закон, който да спре предотвратими, безумни стрелби като тази в Ювалди". 

Кортни Кардашян: "Училището трябва да е място, където децата ни се учат, създават приятелства, смеят се, растат, откриват себе си. Безопасно място, където те създават своето бъдеще. Не място, където това бъдеще им е отнето". 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари