IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Андрю планира да се върне към кралските задължения

15 юни 2022 09 00

Принц Уилям е категорично против връщането на титлите на херцога на Йорк

Принц Андрю планира да се върне към кралските задължения

След като беше в центъра на полемиката относно обвиненията за изнасилване, повдигнати от американката Вирджиния Джуфре, общественият живот на принц Андрю беше засегнат от поредица неуспехи.

Първо, херцогът на Йорк беше лишен от почетни военни звания, а след това и от кралски патронажи. Принц Андрю обаче няма да се откаже просто така. Ден преди това той помоли Елизабет II да го възстанови в чин полковник от гренадирската гвардия и да го върне да продължи да изпълнява своите кралски задължения.

Ако статутът на принц Андрю бъде възстановен, той ще може отново да присъства на официални събития с членове на кралското семейство. „Полковник от гренадирската гвардия беше най-желаната му титла и той я иска обратно. Въпреки че остава държавен съветник, той също така смята, че трябва да бъде канен на кралски и държавни събития“, каза източник, близък до Бъкингамския дворец. „Най-важното за него е статутът на Негово Кралско Височество и той вярва, че тези титли трябва да бъдат възстановени, а позицията му трябва да бъде призната и уважавана.“

След съобщението му принц Андрю трябваше да се яви на церемонията на Ордена на жартиерите в Уиндзор. Според западните таблоиди обаче принц Уилям и принц Чарлз са му попречили да присъства след лобиране на Елизабет II.

Това трябваше да бъде първата официална поява на херцога на Йорк, след като зае централно място на възпоменателната служба за принц Филип.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари