IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принцът, който остави короната заради бездомните

10 юни 2022 16 30

Уилям продава списания по улиците на Лондон

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Принц Уилям реши да остави кралските си задължения настрана, за да помогне на бездомните във Великобритания.

Бъдещият крал на Острова се появи по улиците на Лондон, облечен в червена жилетка, синя риза и дънки. Покрай него преминаваха местни жители и туристи, а той питаше всеки от тях дали би си закупил брой от списанието Big Issue, което по принцип се продава от бездомници, хора, които от дълго време нямат работа и тези, които имат нужда от пари, за да избегнат заеми.

Милият жест на Уилям можеше и да остане незабелязан от медиите, ако близък на бивш полицай не сподели снимка в социалната мрежа LinkedIn. Пенсионираният вече Матю Гарднър заяви, че зет му е забелязал познато лице, облечено в обикновени дънки и шапка, държащо списанието Big Issue. Първоначално помислил, че е човек от развлекателната индустрия, но след по-обстоен преглед, видял, че това е принц Уилям.

„Каква чест да споделя момент с бъдещия ни крал, който беше скромен и работеше тихо, помагайки на хората в нужда. Тези „тихи жестове“ често не са забелязвани“, казва Гарднър в публикацията си в LinkedIn.

Когато клиентът на Уилям заявил, че няма дребни пари, с които да заплати за списанието, струващо 5 паунда, принцът веднага извадил ПОС терминал, за да направи трансакцията. Засега говорители на бъдещия крал отказват да коментират случая.

Следвайки примера на покойната си майка, принц Уилям отдавна подкрепя хората в нужда. Когато беше тийнейджър, той прекарва вечерите по улиците в Лондон, за да разбере как живеят бездомните и с какво трябва да се справят. Той е патрон на организацията Centerpoint, която подкрепя от 2005 година. Той също така застава зад The Passage – център за бездомни, който често посещава като дете заедно с Даяна и брат си Хари.

Принц Уилям също така е започнал да учи децата си Джордж, Шарлот и Луи относно бездомните. По време на участието си в специалната коледна програма на BBC през 2019 година, той заяви, че разказва на малчуганите за дейностите, които короната върши. „Когато видим човек, който спи на улицата, им обяснявам за какво става въпрос и как се опитваме да помогнем“, казва Уилям.

Доброволческата работа на принца по улиците на Лондон идва само дни, след като се проведоха празненства по случай 70 години от управлението на кралица Елизабет II.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари