IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Датското кралско семейство публикува шокиращо изявление

27 юни 2022 17 50

След като отписа сина си от престижно училище, където го тормозили

Getty Images

Getty Images

Датското кралско семейство публикува шокиращо изявление, след като отписа най-големия си син от престижно училище. Фредерик, престолонаследникът на Дания и съпругата му Мери, пуснаха официално изявление, потвърждаващо новината, за която се говори от миналия месец, когато в документален филм, със заглавие „Тайните на Херлуфсхолм“, се твърди, че има „култура“ на тормоз и насилие в институцията.

Кралската двойка обяви в неделя, че големият им син – 16-годишният принц Кристиан ще бъде отписан от въпросното училище интернат, а сестра му – 15-годишната принцеса Изабела няма да бъде записана в училището, както беше планирано по-рано. Изявлението им гласи: „През лятото ще вземем решение с нашите деца за бъдещото им училище. За учениците, които продължават да учат в „Херлуфсхолм“, ние се надяваме, че училището ще им осигури повече спокойствие, за да направи необходимите промени и да успее да създаде култура, в която всеки може да процъфтява и да се чувства в безопасност.“

 

 

Изявлението гласи още: „Това беше труден процес за нас, но въз основа на цялостната картина и нашата специална позиция като престолонаследници, ние избрахме принц Кристиан да спре да учи в „Херлуфсхолм“, а принцеса Изабела изобщо да не започне в 9 клас в това училище след лятната ваканция.“

Кралската двойка разяснява още: „Както обявихме по-рано, ние сме дълбоко разтърсени от докладите, които излязоха за „Херлуфсхолм“ наскоро. Ние също така дадохме да се разбере, че ние като родители на дете в това училище очакваме институцията да направи всичко необходимо, за да коригира неприемливите условия „

датско кралско

Снимка: Getty

След като документалният филм, в който 50 бивши ученици разказват за ужасяващите си преживявания, беше пуснат, кралската двойка коментира с думите: „Сърцераздирателно е да се чуе за обстановка на систематичен тормоз и за малтретиране и насилие. Това е напълно неприемливо. Като родители очакваме училището ефективно да гарантира условия, в които всички са в безопасност“.

Австралийката Мери се омъжи за Фредерик през 2004 година, след като двамата се запознаха и влюбиха на Олимпиадата в Австралия през 2000 г. Двамата са родители на четири деца. Освен Кристиан и Изабела те имат и още един син и една дъщеря – 11-годишните близнаци принцеса Жозефин и принц Винсент.

От изявлението на Мери и Фредерик не става ясно дали синът им е бил подложен на тормоз лично, но жълтите медии пишат, че това е факт и че дори принцът е ставал обект на сексуални подигравки.

Принц Кристиан започна обучението си във въпросния интернат през август 2021 г., като училището се намира на 80 км извън Копенхаген. Пансионът е основан през 1565 г. в бивш бенедиктински манастир от 12 век. Училището е известно с желязната си дисциплина, а Федерик и Мери са плащали повече от 60 000 евро годишно, за да може синът им да учи там.

кралско семейство

Снимка: Getty

Интернатът притежава система от префекти сред по-големите ученици, които според институцията трябва да надзирават по-малките. Така големите могат да налагат наказания на по-малките, като например да ги карат да правят лицеви опори или да ги заключват в стаите им.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари