IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нина Добрев: „Дневниците на вампира“ ми създаде любовна драма

30 юни 2022 17 40

Актрисата играе Елена Гилбърт в продължение на шест сезона

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

През 2009 година светът, а и България, разбра, че в САЩ живее една талантлива българска актриса, която напуска родината си на 3-годишна възраст. Името ѝ е Нина Добрев, а проектът, с който добива световна слава е „Дневниците на вампира“ – история за любовен триъгълник между двама вампири и една смъртна, развиваща се в малкия град Мистик Фолс, в който постепенно започват да се случват свръхестествени неща.

Нина получава ролята на Елена Гилбърт, когато е само на 20 години. Преди това тя е играла в сериала „Деграси: Следващо поколение“, но славата я застига, чак когато започва да си партнира с Иън Сомърхолдър (Деймън Салваторе) и Пол Уесли (Стефан Салваторе). Приключението ѝ в „Дневниците на вампира“ трае шест години, през които Нина си печели огромна фенска база, има романтична връзка с колега и започва да пише името си в историята на Холивуд, печелейки множество награди.

Човек може да каже, че ролята на Елена Гилбърт е бил златният билет на Добрев, но всъщност тя ѝ носи и лека драма в личния живот. Разбира се, всичко е свързано с любов.

Нина даде интервю пред близката си приятелка Джесика Шор за подкаста ѝ XOXO, където разкри, че известният сериал е довел до раздяла с тогавашния ѝ приятел. Разказвайки малко повече за процеса на прослушване, актрисата сподели, че е излизала с актьор, който се е пробвал за ролята на Деймън Салваторе.

„Те щяха да изберат него, но в крайна сметка се отказаха. Но аз пък бях избрана. И нещата станаха доста неловки“, спомня си Нина. Тя обаче не разкрива името на актьора. Накрая разликата в изхода от двете прослушвания води до раздяла на двойката.

„Дневниците на вампира“ обаче водят нова любов в живота на Нина. Ролята на Деймън все пак попада в ръцете на Иън Сомърхолдър, с когото българката започва връзка през 2010 година. Двамата са заедно до 2013-а, след което се разделят приятелски. В момента Нина е със сноубордиста Шон Уайт, а Иън е женен за колежката си Ники Рийд, с която имат дъщеря – Бодхи Солей Рийд.

Създателите на вампирския сериал Кевин Уилямс и Джули Плек са направили всичко възможно, за да намерят правилните хора за любовното трио в центъра на историята си. Добрев казва пред Шор, че е трябвало да прави прослушвания за различни актьори, за да се разбере с кои от тях има най-голяма химия. Признава, че наистина е имало привличане между нея и Пол Уесли, както и между нея и Сомърхолдър, но също така е имало привличане между нея и много други мъже.

„В един момент се почувствах като развален грамофон, защото казвах едни и същи думи постоянно. Актьорите започнаха да ми изглеждат по един и същи начин“, казва още Нина.

Добрев играе Елена Гилбърт в продължение на шест сезона, завръщайки се само за финала на „Дневниците на вампира“ през 2017 година.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари