IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мария Шарапова е майка на момченце!

18 юли 2022 15 00

Тенис звездата сподели първата снимка на сина си

Getty Images

Getty Images

Мария Шарапова е станала майка на момченце на 1 юли, а преди два дни сподели и първата снимка на новородения си син Теодор в своя Instagram акаунт.

До изпълнения с любов кадър на бебето и двамата му родители, които гордо се взират в него, бившата звезда на тениса е написала: „Това е най-красивият, предизвикателен и възнаграждаващ подарък, за който нашето малко семейство можеше да мечтае.“

Заедно с руската шампионка, която е и бивша номер 1 в света, кадърът с малкия Тео, беше споделен в социалната мрежа и от неговия баща – годеникът на Шарапова Александър Гилкс.

35-годишната петкратна шампионка от Големия шлем също така публикува с римските цифри „VII•I•MMXXII“, отбелязвайки датата на раждане на Теодор.

Преди две години и половина руската атлетка, която е и ексгадже на нашия най-именит тенисист Григор Димитров, обяви, че се оттегля от тениса на 32 години.

Шарапова спечели „Уимбълдън“ през 2004 г., когато беше само на 17 години, след това завладя титлите на Откритото първенство на САЩ през 2006 г., на Откритото първенство на Австралия през 2008 г. и на Откритото първенство на Франция „Ролан Гарос“ през 2012 и 2014 г. Тя също така спечели сребърен медал на Олимпийските игри в Лондон през 2012 г., като загуби от американката Серина Уилямс на финала.

През 2016 г. Шарапова даде положителна проба за лекарството мелдоний и получи забрана да играе за две години, която по-късно беше намалена на 15 месеца, след като тя обжалва. Тя се върна на корта през април 2017 г. Спортистката успя да достигне само един четвъртфинал на турнир от Големия шлем след завръщането си и успя да се качи до номер 21 в света, преди да сложи край на кариерата си. През 2019 г. Мария се бореше с травма в рамото си и падна до 369 в ранглистата.

На 26 февруари 2020 г. Шарапова обяви, че се оттегля от тениса. В есе, публикувано от списание Vanity Fair, Мария написа: „Нова съм в това, така че моля да ме извините. Тенис – казвам сбогом. Но докато се впускам в следващата глава от живота си, искам всеки, който мечтае да изпъкне във всичко, знайте, че съмнението и присъдата са неизбежни. Ще се провалите стотици пъти и светът ще ви гледа. Приемете го. Доверете се на себе си. Обещавам ви, че ще надделеете.“

Мария Шарапова и британският бизнесмен и съосновател на Squared Circles Александър Гилкс са заедно от 2018 г., а се сгодиха две години по-късно.

Преди това тя имаше 3-годишна връзка с нашия Гришо (между 2012 и 2015 година.). За Гилкс се знае, че има един неуспешен брак зад гърба си, който е приключил през 2016 година.

Двамата с Шарапова се запознават по време на изложба в Ню Йорк, като в продължение на няколко седмици той не спирал да я търси, докато тя най-после не отвърнала на чувствата му. Гилкс е милионер и е част от престижния списък „100-те най-влиятелни хора в света на изкуството“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари