fallback

Линда Еванджелиста е готова да продължи с живота си

24 July 2022 21:00

Моделката е уредила делото с козметичната клиника

Снимка: Getty Images

Линда Еванджелиста вече иска да остави съдебните си битки в миналото, след като най-накрая уреди делото си с компанията CoolSculpting, която съдеше заради неуспешни козметични процедури. 

57-годишната моделка обяви новината в социалните мрежи, казвайки че е доволна от развоя на нещата и няма търпение да продължи с живота си. "Гледам смело напред към следващата глава от живота ми с приятелите и семейството, изпитвайки щастие, че оставих всичко в миналото. Много съм благодарна за подкрепата, която получих от всички, които се свързаха с мен", пише Еванджелиста в социалните мрежи. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Linda Evangelista (@lindaevangelista)

Наскоро тя се завърна и към модната индустрия, след като повече от две години не искаше да се показва в публичното пространство. Моделката участва в рекламна кампания на Fendi, организирана в чест на 25-ата годишнина от създаването на известната чанта Baguette, както и отбелязването на две години от встъпването в длъжност на Ким Джоунс като креативен директор. 

"С уреждане на делото и скорошната кампания на Fendi, Линда е готова да опита да живее пълноценно. След години на криене, тя отново излиза на световната сцена", казва източник пред списание People. Допълва, че моделката усеща подкрепата от цялата индустрия и колегите си, както и от феновете, които я карат да се чувства обичана. 

През септември миналата година Еванджелиста сподели своята история в Instagram, пишейки че, си преди пет години си е направила процедура за намаляване на мазнините. Нещата обаче се объркали и вместо да получи желания резултат, моделката си тръгнала от клиниката с повече мазнини в тялото си. Според официалния сайт на CoolSculpting, процедурата трябва да бъде неинвазивна и алтернативна на липосукцията. Еванджелиста обаче твърди, че операцията я е оставила "трайно деформирана" и "брутално обезобразена". 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Linda Evangelista (@lindaevangelista)

След това тя реши да съди компанията Zeltiq Aesthetics, под чиято шапка се намира CoolSculpting, за 50 милиона долара обезщетение, казвайки че неуспешната операция й е попречила да работи. Седемте сесии, на които Линда се е подложила, са се провели между август 2015 и февруари 2016 година. 

През февруари тази година, моделката говори открито пред списание People за едмоционалната и физическа болки, които е изпитвала през последните години. Според изданието, тя е разказла историята си през сълзи. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Linda Evangelista (@lindaevangelista)

"Обичах да бъда на модния подиум. Сега се страхувам да срещна познат. Не мога да живея повече по този начин, да се крия и да се срамувам. Не мога да живея в тази болка. Затов искам най-накрая да говоря", казва Еванджелиста. 

Споделя, че, три месеца след операцията, местата, които е трябвало да бъдат смалени, са започнали постепенно да пълнеят и да се втърдяват, след което са станали безчувствени. "Опитах се сама да оправя проблема, защото мислех, че правя нещо грешно. Стигнах до момент, в който не се хранех. Помислих, че си губя ума", казва моделката. 

През 2016 година отива на консултация при лекар, който й казва, че страда от парадоксална адипозна хиперплазия - рядък страничен ефект, който засяга по-малко от 1% от пациентите, подложили се на процедурата. Тогава процесът на замразяване на мазнините кара засегнатата мастна тъкан да се удебелява и разширява. "Каза ми, че никаква диета или упражнения ще могат да оправят проблема", спомня си Линда. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Linda Evangelista (@lindaevangelista)

Моделката казва още, че споделя историята си, защото иска да покаже на други хора, страдащи от същия проблем, че не са сами. 

Автор на статията:
Дарена Найденова
Сподели
мода мазнини дело операция победа козметична процедура Линда Еванджелиста обезобразяване
0 коментара
fallback