IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алисия Викандер разкри, че е претърпяла спонтанен аборт

25 юли 2022 16 30

Точно като героинята си във филма „Светлина между два океана“

Getty Images

Getty Images

Алисия Викандер за първи път разкри, че е претърпяла спонтанен аборт, преди да се сдобие със сина си от своя съпруг Майкъл Фасбендър. Шведската актриса разказа за собствените си „болезнени“ борби с безплодието, които много приличат на тези на нейната героиня от лентата „Светлина между два океана“. Именно на снимачната площадка на този филм през 2014-та звездата от Tomb Raider се запозна с Майкъл, който играеше неин съпруг.
„Сега имаме дете, но ни отне доста време“, сподели Викандер пред лондонския вестник The Times в интервю, публикувано в неделя, 24 юли. В момента красивата и талантлива брюнетка рекламира своето ново телевизионно шоу „Irma Vep“ на Sky Atlantic.

33-годишната Алисия играе попзвезда, която претърпява спонтанен аборт и ѝ е казано да излезе на сцената веднага след това.

Викандер роди първото си дете от 45-годишния Фасбендър през 2021 г. По повод ролите, които са свързани с изиграването на спонтанен аборт тя каза, че разиграването на тези сценарии може „напълно“ да помогне на актьорите да се справят с подобна травма. „Абортът ми беше толкова екстремен, болезнен за преминаване и разбира се, това ме накара да си спомня как снимах филма „Светлина между два океана. Този филм вече има друго значение за мен“, каза тя.

Подобно на нейната героиня Ирма Веп, Викандер казва, че на знаменитостите често им се казва, че шоуто трябва да продължи, дори когато личният им живот се разпада. „Понякога преминаваме през неща, които са трудни в живота ни и ако имаме офис работа, просто можем да си вземем отпуск и да се отдръпнем за малко“, обясни тя. „Но има моменти, в които аз или мои колеги преживяваме нещо тежко, но трябва да се появим на червения килим. Да бъдеш посрещнат от хора, питащи: „Как си?“ Имайки предвид какво си преживял току-що! Повечето хора не биха могли да излязат от дома си след такова събитие.“

Шведката все пак е успяла да избегне подобни ситуации по време на собствения си аборт, тъй като той е съвпаднал с най-ранния период на пандемията от коронавирус, така че тя е имала лукса да запази подробностите в тайна.

„Опитвах се да забременея от известно време“, каза тя пред Harper’s Bazaar UK през април. „Така че имах трудни моменти по време на блокирането и карантината.“

Звездата от Ex Machina сподели още, че не е осъзнавала, че иска деца, докато не е навършила 30 години, а спонтанният аборт само я е направил още по-сигурна в желанието ѝ да бъде майка. „Известно време смятах, че няма да мога да забременея“, обяснява тя.

Фасбендер и Викандер са известни с дискретните си отношения, като двамата и досега не са разкрили името на детето си. Въпреки че новината за бебето им беше потвърдена през септември 2021 г., в интервюто за вестник Times, тя само отбелязва, че синът ѝ е на 17 месеца, което означава, че се е родил през февруари 2021 г. Носителката на „Оскар“ казва в интервюто, че се надява нейната история с борбата ѝ с безплодието да помогне на други жени да се справят с това предизвикателство.

„Спрях и си помислих: „Да говоря ли за това?“ Но мисля, че е универсално и толкова много жени преминават през подобни неща. И е трудно“, казва тя пред изданието.

Викандер и Фасбендър се редуват да работят сега, когато имат малко дете. Нейната първа работа, откакто е станала майка е именно в „Ирма Веп“ – сериал, който тя засне, когато бебето ѝ беше едва на 3 месеца. „Бях развълнувана, че работя, но всичко беше толкова интензивно“, казва тя пред The Times. „Понякога с Майкъл идваха на снимачната площадка, само за да може бебето да види лицето ми.

 

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари