IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джесика Алба: Ходя на терапия и с двете ми дъщери

27 юли 2022 11 00

Актрисата заяви, че не се смята за перфектен човек

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Джесика Алба е напълно готова да води откровени разговори с децата си.

В новия брой на списание Glamour, 41-годишната актриса разкри повече за ходенето на терапия заедно с двете си дъщери Онър (14) и Хевън (10), както и позитивното влияние, което е оказало на връзката ѝ с момичетата.

Алба, която също така е майка и на 4-годишния Хейс от съпруга си Кеш Уорън, и преди е говорила за ходенето на терапия, но тогава каза, че го прави само с 14-годишната Онър. Сега, тя за първи път признава, че 10-годишната Хевън се присъединява към сесиите им при професионалист.

Според актрисата, около навлизането в пубертета е най-добре да се започнат откровените разговори с децата. „Точно тогава те започват да се затварят в себе си и да отказват да споделят. Именно затова аз реших, че е време да започнем терапия, защото не исках никой да има тайни от мен. Исках да се науча да бъда по-добър родител, да накарам децата ми да се чувстват спокойни да говорят с мен и да не ме изключват от живота си“, казва тя пред Glamour.

По думите ѝ, терапевтът е бил доста обективен и е помогнал за създаването на безопасна среда за децата ѝ, където те спокойно да кажат на майка си какво не им харесва в начина на възпитание и отглеждане.

„Казах им, че не съм перфектна и не знам отговорите на всички въпроси, но все още искам да съм прекрасен родител“, споделя още Алба. Тя насърчила дъщерите си да ѝ посочат грешките, които прави и какво биха искали да се промени в дома им. Изслушала внимателно и двете момичета, защото знаела, че ще имат различни мнения и изисквания, които трябва да вземе предвид за в бъдеще.

Миналото лято Джесика се включи в Instagram предаването на Катрин Шварценегер, където разкри, че е започнала да ходи на терапия заедно с най-голямата си дъщеря. Причината била преминаването през комуникационните бариери, които се изпречили на пътя им.

„Започнах да ходя на терапия с нея, когато беше на 11. През целия си живот съм мислила, че връзката с родителите ми се провали, защото нямах добра комуникация с тях. Не исках това да се случи с Онър и затова отидохме заедно на терапия“, казва Алба. Допълва, че дъщеря ѝ е намерила сили да сподели мнението и притесненията си, като откровено е казала на майка си какво харесва и не харесва в начина ѝ на възпитание.

В интервю за списание People, Алба обяснява, че се наслаждава на позитивните ефекти от терапията с Онър, но също така отговаря и сама на трудните въпроси, които дъщеря ѝ има към нея. „Не бягам от разговорите. Мисля, че всичко зависи от това да се разбирате взаимно, да имате емпатия и съчувствие един към друг“, категорична е актрисата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари