IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алисия Викандер: В очите на хората бях на върха, но всъщност бях тъжна

28 юли 2022 08 40

Актрисата говори за тъмната страна на славата

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Много деца мечтаят да станат известни, да имат много последователи в социалните мрежи, да бъдат в центъра на вниманието и постоянно да получават подаръци от известни марки. Славата е цел на голяма част от днешното поколение, като се смята, че това е един прекрасен свят, в който нищо лошо не може да ти се случи и към теб постоянно валят дивиденти.

Всъщност, реалността е малко по-различна, както се доказва в последните години. Множество актьори, изпълнители и артисти си взимат почивка от светлината на прожекторите, за да се погрижат за себе си и психичното си здраве. Последният от тях беше Шон Мендес, който прекрати турнето си за неопределено време, защото се чувствал изключително изморен и нямал физическите и психическите сили да продължи.

Носителката на „Оскар“ Алисия Викандер напълно разбира този момент от живота. Актрисата, която има престижна кариера зад гърба си, участия във филми като „Мъжът от U.N.C.L.E“, „Томб Райдър“, „Момичето от Дания“ и много други, говори открито за тъмната страна на славата. Въпреки че е носител на най-престижната статуетка в киното, Викандер споделя, че се е чувствала самотна и тъжна.

Алисия Викандер

Алисия Викандер и съпругът ѝ Майкъл Фасбендър. Снимка: БГНЕС

„Когато, в очите на хората, бях на върха на славата, аз бях най-тъжна. Постоянно си казвах да се насладя на момента, защото е прекрасен, но не знаех точно какво да правя. Постоянно летях в първа класа, спях в петзвездни хотели. Но винаги бях сама“, казва Викандер пред The Sunday Times.

Това преживяване я кара да развие по-голяма емпатия към хората в развлекателната индустрия, тъй като ѝ позволява да види от първо лице самотата, за която много нейни колеги говорят. Викандер казва, че приятелите ѝ я спасили от изпадането в огромна дупка, като те са били хората, на които постоянно се обаждала, когато усетила самота.

Въпреки че признава, че всеки се сблъсква с трудности, изключително публичният характер на нейната работа, прави изключването и грижата за себе си много по-трудни. „Ако работите например в офис, можете да си останете вкъщи и да обърнете внимание на себе си. Но има моменти, в които аз или мои колеги сме преживели нещо и, е, не мога да разбера как сме успели да стигнем до червения килим след това“, казва актрисата.

Алисия Викандер

Снимка: БГНЕС

Това не е първият път, в който Викандер говори за по-тъмната страна на живота като известна актриса. Наскоро тя разкри за неудобните си преживявания при заснемането на голи сцени без адекватна подкрепа от членове на екипа.

„Била съм в ситуации, в които не съм се чувствала защитена. Единственото нещо, което не може да се импровизира, е интимната сцена. Трябва да направите хореография и да се придържате към нея. Най-лошото нещо е да правиш подобни сцени“, казва звездата.

Алисия Викандер

Снимка: Getty Images

В същото интервю Викандер разкрива, че е претърпяла спонтанен аборт. За щастие, актрисата отново забременява и ражда сина си през 2021 година.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари