IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шакира отказа съдебно споразумение по делото за данъчна измама

28 юли 2022 17 50

Тя е категорична, че ще докаже невинността си

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Шакира не се отказва от съдебните си битки, продължавайки да твърди, че е невинна.

Преди дни стана ясно, че 45-годишната изпълнителка е отказала предложеното ѝ споразумение в съда по делото за данъчни измами. Неин говорител заяви, че тя винаги е съдействала на органите на реда и е действала според закона, демонстрирайки чудесно поведение като данъкоплатец и вярно следвайки съветите на престижна и световно призната данъчна фирма. Според представителя на Шакира, испанската данъчна служба продължава да нарушава правата на изпълнителката и делото срещу нея е неоснователно.

„Шакира е уверена, че невинността ѝ ще бъде доказана в края на съдебния процес“, завърши говорителят.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shakira (@shakira)

Според Reuters, детайли от предложеното споразумение не са разкрити, като съдът все още не е насрочил официална дата за делото.

През 2018 година испански прокурори обвиниха Шакира в данъчна измама, твърдейки че тя не е платила близо 14,5 милиона евро данъци за периода 2012-2014 година. Случаят се отнася за мястото, където изпълнителката е живяла по това време. Според прокурорите, тя е живяла в Испания, където нейният вече бивш партньор Жерар Пике играе за футболния отбор „Барселона“.

Макар Шакира да е посочена като жител на Бахамите, в период от две години тя е пребивавала постоянно в Испания, заради което са ѝ наложени съответните данъци. Изпълнителката беше част и от разкритите документи Paradise Papers на вестник The Guardian и други новинарски организации, публикувани през 2017 година, показващи на света известни личности с офшорни финансови сделки. По това време адвокатите на Шакира споделиха пред The Guardian, че тя е живяла на няколко места и във всички случаи е спазвала напълно законите на мястото, където пребивава.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shakira (@shakira)

През 2018 година източник, близък до изпълнителката, каза пред E!News, че тя не е оставала в Испания по-дълго от 183 дни, като се регистрира като данъкоплатец в страната чак през 2015 година. По думите му, тя е направила тази стъпка, точно когато е приключила данъчната година в страната, която е точно 183 дни.

В допълнение, източникът казва, че Шакира е платила всичко, което дължи на Испания и в момента не трябва да плаща нищо.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари