IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Хари с изненадващо посещение в Африка

22 август 2022 08 40

Континентът е близък до сърцето му

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Принц Хари се завърна на едно от любимите си места.

Херцогът на Съсекс замина за Мозамбик, Африка, изпълнявайки ролята си на президент на Африканските паркове – неправителствена организация, която отговаря за националните паркове по целия континент. По време на визитата си, той е посрещнал и се е запознал с група от американци, защитници и филантропи, които защитават животинския свят и природата.

Хари започва работа с Африканските паркове през 2016 година, превръщайки се в президент на организацията година по-късно. През 2015-а той прекарва три месеца, работейки по няколко проекта в защита на животинския свят и местните общности в Намибия, Танзания, Южна Африка и Ботсвана. Принцът също така посети Малави през 2016 година, като част от проекта „500 Слона“ – едно от най-големите и значими премествания на слонове в историята на опазването им.

Херцогът на Съсекс посещава Африка в продължение на повече от 20 години както за почивки, така и за работни ангажименти. Той следва стъпките на майка си – принцеса Даяна, която беше известна със своята филантропска дейност по целия свят. Мозамбик е третата страна извън пределите на САЩ, която Хари посещава, след като заедно с Меган Маркъл напуснаха кралския двор и се преместиха да живеят в Калифорния през 2020 година.

Двойката се завърна във Великобритания тази година на няколко пъти, водейки със себе си 3-годишния Арчи и 1-годишната Лилибет. Последната им визита беше през юни за платинения юбилей на кралица Елизабет. Меган и Хари също така посетиха Нидерландия за игрите Invictus през април тази година.

Очаква се семейството да се завърне отново във Великобритания през септември, за да присъства на събитие, организирано от инициативата One Young World в Манчестър. След това те ще пътуват до Германия за началото на обратното броене на игрите Invictus, които през 2023 година ще се проведат в Дюселдорф.

Хари и

Снимка: БГНЕС

Хари е пътувал и преди до Мозамбик. През 2010 година той посети разчистено минно поле и се срещна с пострадали от противопехотни мини, както и със сапьори от HALO Trust – британска благотворителна организация, посветена на отстраняването на противопехотни мини. Принцеса Даяна също подкрепяше групата и посети минно поле в Ангола осем месеца преди смъртта си през 1997 година. През 2013 година, Хари стана патрон на HALO Trust и повтори стъпките на майка си.

Този юли принцът посети щаб квартирата на ООН в Ню Йорк, където изнесе реч в чест на Нелсън Мандела и говори за връзките си с Африка.

„След като посетих Африка на 13 години, винаги съм намирал надежда на този континент. Всъщност, през по-голямата част от живота ми, той е бил моята спасителна жилетка, място, където намирам мир и лечение отново и отново. Там съм се чувствал най-близо до майка си и търсих убежище след нейната смърт. Именно там осъзнах, че съм намерил сродната си душа в лицето на съпругата си“, каза Хари пред публиката.

Меган и

Снимка: БГНЕС

В началото на връзката си, принцът води Меган Маркъл в Африка, посещавайки Ботсвана през 2017 година. Две години по-късно, двамата отново заминават за континента, но този път с 4-месечния Арчи, като това беше първото им семейно пътуване извън пределите на Великобритания.

Докато беше в Йоханесбург, принцът говори за това как пътуванията до Африка са му помогнали да се справи със смъртта на Даяна. „Откакто дойдох на този континент, като малко момче, опитвайки се да се справя с нещо, което никога не мога да опиша, Африка ме държеше в прегръдка, която никога няма да забравя“, каза Хари. Допълни, че би искал да предаде всичко, което е научил тук, на своя син.

принц Хари,

Снимка: БГНЕС

Любовта на принца към Африка се показва и в избора му на бижута. За да запази Ботсвана близо до сърцето и ума си, той избира местен диамант, който да постави в центъра на годежния пръстен на Меган. Камъкът е заобиколен от два по-малки диаманта, които са част от колекцията на принцеса Даяна.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари