IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Деми Ловато използвала опиати още на 13 години

26 август 2022 10 50

Тя разкри повече детайли от личния си живот

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Деми Ловато не крие нищо от своите фенове.

Бившата актриса от Disney Channel винаги е била честна относно използването на наркотици през годините, като често говори за злоупотребата с тях и момента, в който едва не изгуби живота си. Сега обаче Деми реши да сподели още една история за опиатите, която феновете не бяха чували досега.

В епизод от подкаста Call Her Daddy, Ловато разказа повече за ранните си тийнейджърски години, непрестанните партита, с които се е опитвала да притъпи умората от работата и грешните решения, които е взимала тогава. По това време Деми е била изгряващата звезда на Disney Channel със собствен сериал и филми, като същевременно се е опитвала да пробие и на музикалната сцена.

„Ако ще ме караш да работя като възрастен, аз ще се забавлявам като възрастен“, споделя тя за вижданията си тогава. Спомня си, че на 16-17 години не се е държала като обикновен тийнейджър и това никак не било добре за здравето ѝ.

Ловато признава, че на тези години вече е започнала да експериментира с наркотици и алкохол, като за първи път е приела предписани опиати на 13-годишна възраст. Лекарствата са ѝ били нужни, за да се справи с последиците от автомобилна катастрофа.

„Майка ми не мислеше, че трябва да пази под ключ опиати от 13-годишната си дъщеря, но аз вече пиех на тази възраст. Бях тормозена и търсех бягство. И когато мама видя колко хапчета липсват и колко бързо започват да изчезват, ми ги взе и ги заключи“, разказва изпълнителката.

Спомняйки си за тийнейджърските години, Деми сподели, че в допълнение към прекаленото пиене е крадяла и от ксанакса на майка си. Тогава е била само на 15-16 години, след което се насочила към по-тежки наркотици. „На 17 за първи път опитах кокаин и много ми хареса“, казва тя.

Когато екипът ѝ се опитал да говори с нея относно злоупотребата с наркотици, Деми е успяла да ги убеди, че всичко е наред. „В крайна сметка, когато се виждаше отдалече, че ми трябва помощ и трябваше да премахна тази зависимост, всички около мен много ме подкрепиха, защото чакаха този момент от дълго време“, спомня си Ловато.

Въпреки намирането на подходящите хора, които ѝ помагат да се отърве от наркотиците и алкохола, изпълнителката признава, че невинаги е имала точно такъв вид подкрепа около себе си. Без да споменава имена, тя споделя, че в живота ѝ е присъствал човек, който е упражнил контрол над нея за всичко – от бизнес решенията до това, което ще яде.

„За човек, който се възстановява от хранително разстройство, това е много опасно. Състоянието ми толкова се влоши, че се превърна в булимия отново. От 2016 до 2018 година се опитвах да се справя с това“, казва Деми.

Контролът се упражнявал от 18 до 25-те години на Деми, като през това време всяко едно решение е било вземано от други хора. Разказва, че е нямала право на глас върху нищо, което се случва с личния или професионалния ѝ живот.

Изпълнителката си спомни и за инцидент през 2017 година, когато е започнала да повръща кръв и е трябвало да потърси спешна помощ. Тогава обаче този анонимен човек ѝ казал, че не е достатъчно болна за болница. Затова така и не се стига до нужното лечение.

„По-малко от година след това предозирах. Чувствах се в капан. Имах чувството, че не мога да изляза от тази ситуация. И начинът ми да се справя с всичко това бяха наркотиците и алкохолът. Защото ми бяха казали, че ако отново започна да употребявам, ще умра. И реших, че е време да умра“.

В подкаста Деми споделя, че се е завърнала към лечението през 2021 година и вече е напълно трезва. Научила е много от предишните преживявания и използва този урок за вдъхновение както за песните, така и за създаването на по-добър живот. Казва, че е намерила гласа си и никой повече няма да ѝ го отнеме.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари