IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анджелина Джоли и Брад Пит в люта битка за френската винарна

8 септември 2022 17 40

Бившите съпрузи в сложно дело около общото им имущество

Снимка: БГНЕС

Битката на Брад Пит и Анджелина Джоли за собствеността върху френската винарна, която придобиха заедно докато бяха женени, става все по-ожесточена.
Джоли заведе дело за 250 милиона долара срещу бившия си съпруг, твърдейки, че той и екипът му са започнали кампания за „поемане на контрол“ над винарната.

Актрисата е сигурна, че Пит прави това „като отмъщение за бракоразводното дело, както и за попечителството над общите им деца“.

Също така, според Анджелина, Брад иска тя в никакъв случай да не получава нито един допълнителен цент от огромните печалби от продукцията.

В делото се твърди също, че Пит се е опитал да окаже натиск върху Джоли, изнудвайки я да я лиши от дела ѝ във винарната. Така той възнамерявал да принуди бившата съпруга да подпише документ, който ѝ забранява да обсъжда публично каквито и да било обстоятелства, довели до развода им.

Освен това, според обвиненията на Джоли, Пит е пропилял милиони печалби на компанията за безполезни проекти, за да „забавлява суетата си“.

Например това, че актьорът инвестирал повече от милион долара в изграждането на басейн в имение в Южна Франция. В иска се посочва, че бившите съпрузи са инвестирали съвместно десетки милиони долари в модернизацията и развитието на винарната.

Първоначално двойката имаше споразумение, че в случай на развод Анджелина ще продължи да наблюдава съвместни благотворителни проекти, но „надзорът на инвестицията на двойката в Шато Миравал ще бъде оставен в ръцете на Пит“.

Винарната в крайна сметка се превърна в изключително ценен актив на бившите съпрузи, така че впоследствие за нея се разгоря ожесточена битка, която продължава и до днес.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари