IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Здравето на кралицата се влоши, семейството ѝ се събира около нея

8 септември 2022 18 00

Всички се насочили към Балморал

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Сериозни проблеми в кралското семейство, след като стана ясно, че здравословното състояние на кралица Елизабет рязко се влошило.

Тази сутрин от Бъкингамския дворец излязоха с официално съобщение, в което се казва, че 96-годишният монарх е бил щателно изследван и прегледан от кралските лекари. Те са се притеснили за здравето на кралицата и са ѝ препоръчали да остане под медицинско наблюдение. По думите на кралските говорители, Елизабет засега се чувства комфортно и остава в замъка Балморал.

принц Хари,

Снимка: БГНЕС

Въпреки окуражителните думи от двореца, членовете на кралското семейство са се запътили към лятната вила на Елизабет. Принц Чарлз и съпругата му Камила вече са в Балморал, като малко преди това изпълняваха кралски задължения в Шотландия. Принц Уилям, който изпрати децата си на първия им учебен ден само преди ден, също е заминал за Балморал. Хари и Меган, които са на обиколка из Великобритания, са се насочили към Шотландия, за да посетят кралицата. Кейт Мидълтън остава в Уиндзор заедно с децата си, които вече тръгнаха на училище. Принц Андрю, който беше замесен в множество скандали тази година и кралските му титли бяха свалени, е тръгнал към Балморал, за да бъде с майка си. Принцеса Ан също скоро ще се присъедини към роднините си.

Във вторник кралица Елизабет беше заснета на официалното представяне на новия премиер на Великобритания. Тогава тя се срещна с Лиз Тръс в двореца, но феновете се притесниха от външния ѝ вид. Публикация от премиера на страната също засили притесненията, като Тръс написа, че цялата страна ще се стресне от новините от Бъкингамския дворец.

„Моите мисли, както и тези на хората в цяла Великобритания, са с Нейно Величество кралицата и нейното семейство“, написа Тръс.

кралица Елизабет

Снимка: Getty Images

Новината за влошеното състояние на кралицата идва след няколко отменени нейни ангажимента. Според официално съобщение от двореца, лекарите са ѝ препоръчали да си почива и да не се среща с хора.

Здравето на Елизабет е централна тема цяла година. Тя постепенно започва да присъства на все по-малко кралски събития, като има проблеми с мобилността. Вместо това я заместват нейните внуци и деца. Тази година кралицата отбеляза 70 години на трона, като е най-дълголетният британски монарх, задминавайки кралица Виктория през 2015 година. Също така е най-дълго управлявалата жена държавен глава в света.

кралица Елизабет

Снимка: Getty Images

Телевизия Би Би Си прекъсна програмата си, за да уведоми зрителите си, че състоянието на кралицата е влошено. Би Би Си One пък отмени изцяло програмата си до 18:00 часа английско време, за да бъде готова за всякакви промени в здравето на Елизабет.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари