IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Без корона и с малко бижута – новият портрет на кралица Елизабет

2 юни 2022 18 00

Снимката е направена по случай платинения юбилей на монарха

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Кралица Елизабет II отбеляза платинения си юбилей с чисто нов официален портрет.

Специално направената снимка на монарха беше показана пред света в сряда, за да отбележи началото на тържествата по случай 70 години на трона, които започнаха с фестивала Trooping the Color в четвъртък сутринта.

Портретът, заснет от Раналд Макечни, е направен във вестибюла „Виктория“ в замъка Уиндзор на 25 май. На заден план се виждат Кръглата кула на замъка и статуята на крал Чарлз II, която стои в четириъгълника на имота. За разлика от минали юбилейни портрети, кралицата не е толкова пищно облечена. Тя носи бледосиньо палто, допълнено само от любимите ѝ перли и годежния пръстен от принц Филип. Този път кралицата не носи и корона.

За снимката за сребърния си юбилей, монархът носи имперската държавна корона. А за своите златни и диамантени юбилеи, тя носеше великолепни диадеми, кралския си пояс и медали. Но за портрета, отбелязващ рекордните 70 години на трона, кралицата, която сега е баба на осем и прабаба на 12 внуци, избра по-сдържана визия.

Заедно с портрета, монархът отправи лично послание преди тържествата в цяла Великобритания.

„Благодаря на всички, които участваха в свикването на общности, семейства, съседи и приятели, за да отбележа моя платинен юбилей както в Обединеното кралство, така и в цялата Британска общност. Знам, че много щастливи моменти ще бъдат създадени по време на тези празнични поводи“, каза тя.

„Продължавам да се вдъхновявам от доброто отношение, показано към мен, и се надявам, че следващите дни ще дадат възможност да разсъждаваме върху всичко постигнато през последните седемдесет години, докато гледаме към бъдещето с увереност и ентусиазъм“, завърши кралицата, подписвайки съобщението с „Елизабет Р“.

Портретът за Платинения юбилей е третата официална снимка, която беше споделена по случай историческото ѝ управление. На 6 февруари беше пусната нова снимка, която показва монарха с известната ѝ червена кутия, която съдържа някои от нейните официални документи. За да отбележи 96-ия си рожден ден през април, кралицата публикува и кадър, на който е заобиколена от любимите си понита.

От 2 до 5 юни кралицата ще бъде почетена с паради, концерт в двореца и други тържества в чест на нейното историческо управление. Кралица Елизабет, която стана монарх през 1952 година, изпревари кралица Виктория и вече е най-дълго управляващият монарх в Обединеното кралство и първият монарх на Великобритания, който празнува платинен юбилей.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари