IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кралица Елизабет на 96 и в компанията на любимите си животни

21 април 2022 17 40

Монархът на Великобритания ще отбележи рождения си ден в тесен кръг

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Кралица Елизабет II празнува 96-ия си рожден ден в компанията на най-любимите си същества – конете.

В чест на специалния ден, от кралския двор споделиха нов официален портрет на монарха, заснет в замъка Уиндзор. Снимката беше публикувана в социалните мрежи и е направена миналия месец. На нея се вижда как кралицата стои гордо между две от любимите си бели понита – Байбек Кейти и Байбек Найтгейл. Тя носи тъмнозелено палто във формата на наметало и държи здраво юздите на животните. Зад кралицата се разкрива красива магнолия.

Днес, на 21 април, кралица Елизабет отбелязва 96-ия си рожден ден, прибирайки се в Сандрингам, където често отсядаше с покойния си съпруг принц Филип. Той почина на 9 април 2021 година на 99-годишна възраст. В сряда Елизабет беше забелязана да напуска замъка Уиндзор, заминавайки за имението си извън Лондон, за да се наслади на по-спокойни моменти.

Имението в Сандрингам е било любимо място на принц Филип, където той прекарваше голяма част от времето си. През последните години имотът беше модифициран, за да улесни придвижването на херцога на Единбург, след като той се пенсионира от обществения живот през август 2017 година. Докато кралицата остана главно в Бъкингамския дворец, продължавайки кралските си задължения, съпругът ѝ се наслаждаваше на живота извън Лондон, практикувайки любимите си дейности като управляване на карета и рисуване.

Когато пандемията настъпи, принц Филип и кралица Елизабет прекараха месеци в замъка Уиндзор преди смъртта на херцога. Имотът в Сандрингам обаче винаги ще има запазено място в сърцето на кралското семейство и именно затова Елизабет го е избрала за рождения си ден. „Тя не трябва да бъде монарх там. Тя може да бъде просто Елизабет, а не кралица“, казва бивш служител на семейството.

Имението е построено през 1862 година от кралица Виктория и съпруга ѝ Алберт. Според бивш бодигард, то има прекрасна градина и предоставя красива гледка от всички страни.

През целия си живот кралица Елизабет винаги е изпитвала привързаност към конете и получава първото си пони, когато е само на 4 години. Тя също така е известна и с това, че ходи често на конни състезания и ентусиазирано аплодира своите коне.

От началото на септември обаче кралицата не се е качвала на кон. През последните месеци тя изпитва затруднения с физическото си здраве, като лекарите са ѝ препоръчали да почива и да не се натоварва. „Тя обожава да язди и това е част от нейния ритуал. Беше изключително разочарована, че не може да язди“, казва източник пред The Sun през октомври.

Любовта ѝ към конната езда се предава и към следващите поколения. Дъщеря ѝ, принцеса Ан, стана първият представител на кралското семейство, който се състезава на Олимпийски игри. Тогава тя участва в състезанията по конен спорт на Игрите в Монреал през 1976 година. Следвайки нейните стъпки, дъщерята на Ан – Зара Тиндъл, се състезава на Олимпийските игри в Лондон през 2012 година и печели сребърен медал.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари