IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Снимка за историята: Кейт Мидълтън и принц Уилям като Елизабет и Филип

25 март 2022 18 00

Херцозите се качиха на същия автомобил, използван и при посещението на кралицата

Снимки: Getty Images

Снимки: Getty Images

Кейт Мидълтън и принц Уилям показват, че не само могат да вършат задълженията на кралица Елизабет II, но могат и да позират като нея и покойния ѝ съпруг принц Филип.

В последния си ден от обиколката си из Ямайка, херцозите на Кеймбридж бяха част от специален военен парад за всички военнослужещи на Карибите, които наскоро са завършили обучителната програма на острова. Когато напускаха церемонията, двамата застанаха в задната част на тъмнозелен Land Rover с отворен покрив, точно както са го направили кралица Елизабет и принц Филип по време на тяхното посещение през 1953 година. Тогава то беше част от първата обиколка на новопровъзгласената кралица. Автомобилът, в който се качиха Уилям и Кейт, е бил използван от Елизабет и принц Филип през 1966 и 1994 година.

принц Уилям,

Снимки: Getty Images

„Вълнувах се. Тренирах цялото упражнение няколко пъти. Не съм нервен, защото правихме това нещо преди три или четири месеца“, казва Денвър Леви – сержант от силите за отбрана на Ямайка – който кара джипа. За събитието Уилям беше облечен в бялата тропическа униформа на Blues and Royals, докато Кейт избра дантелена рокля на Alexander McQueen и шапка от Philip Treacy.

В речта си по време на церемонията принцът поздрави всички присъстващи. Той се пошегува, че е присъствал на множество военни паради, като винаги се е надявал речта на човека отпред да бъде възможно най-кратка. Уилям си спомни за времето си в армията и заяви, че завършващите офицери ще трябва да служат в един несигурен свят.

„Вие сте създали приятелства, които ще издържат цял живот, и изградихте мрежа от другарство и опит, към които да се обърнете в бъдеще. Знам много добре от времето си в Кралската военна академия какво оформящо преживяване е била тази последна година“, каза херцогът. Допълни, че офицерите ще трябва да се борят с климатичните, геоложките, криминалните и различни държавни и недържавни заплахи за безопасност, сигурност и просперитет.

принц Уилям

Снимка: Getty Images

Принцът не пропусна да спомене и баба си, която все по-често се отказва от кралските си задължения заради здравословното си състояние. Той реши да използва цитат от нейна реч пред Общото събрание на ООН през 2010 година. „Не знам нито една формула за успех, но през годините забелязах, че някои качества на лидерството са универсални и често са използвани за намиране на начини за насърчаване на хората да обединят своите усилия, своите таланти, своите прозрения, своя ентусиазъм и своето вдъхновение, за да работят заедно“, казва тогава кралицата. Уилям допълни, че за него това е много добър модел за следване.

След церемонията двойката се срещна с новопостъпили офицери и персонал в Офицерския клуб на Ямайка, където бяха посрещнати от контраадмирал Антонет Уемис Горман – първата и единствена жена, получила званието флагман. След това Уилям и Кейт заминаха за Бахамите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари