IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо кралицата носеше зелено на възпоменанието на принц Филип?

30 март 2022 14 30

Елизабет II включи и още нещо в памет на покойния си съпруг

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Кралица Елизабет II почете покойния си съпруг принц Филип на специална възпоменателна церемония във вторник.

Службата на благодарността за херцога на Единбург, който почина миналия април на 99-годишна възраст, включваше няколко трогателни почита към покойния крал, включително музикални селекции, избрани от самия Филип и флорални аранжировки, вдъхновени от сватбения ден на кралица Елизабет и покойния ѝ съпруг.

95-годишният монарх също почете любимия си, с когото беше заедно 73 години. Кралицата носеше специален нюанс на зеленото, което беше фин жест към Филип, като тя не беше единствената. Още няколко от присъстващите, включително принцеса Ан и Камила, също избраха цвета. Тъмнозеленият оттенък е цветът на официалната ливрея на принц Филип. Известен като „Зеления Единбург“, той е бил използван за униформи на персонала и лични коли. Зелен Land Rover също беше избран за пренасянето на ковчега на принц Филип на погребението му миналия април.

кралица Елизабет

Снимка: Getty Images

Кралица Елизабет също така носеше и брошка, за която се смята, че е подарък от принц Филип. Към монарха се присъединиха няколко членове на кралското семейство, включително принц Уилям и Кейт Мидълтън, които доведоха най-големите си деца – принц Джордж и принцеса Шарлот. Кейт избра черна рокля на бели точки с колан от Alessandra Rich, комбинирана с широкопола шапка, а Шарлот носеше тъмно вълнено палто от Amaia.

Кралицата беше неочаквано придружена от сина си принц Андрю. Появата беше първа за Андрю, откакто той уреди делото си за сексуално насилие, заведено от Вирджиния Джуфре. „Това показва, че Елизабет от сърце обича и вярва на сина си“, казва кралският коментатор Робърт Джобсън. Той смята, че жестът е равносилен на думите, които кралицата изрече относно Камила и фактът, че тя ще се превърне в кралица, когато Чарлз стане крал. По този начин монархът показва отношението си към семейството и твърдата си позиция относно някои от най-трудните въпроси в двореца.

Кейт Мидълтън,

Снимка: Getty Images

Джобсън, автор на „Векът на принц Филип“, казва, че сред висшите членове на кралското семейство е имало притеснения относно появата на принц Андрю, но кралицата е настояла. „Има смисъл той да я придружава, защото няма партньор в живота си. Споразумението е направено, като Андрю не е виновен в очите на закона“, казва Робърт.

Според авторът, кралицата винаги ще вярва на сина си, а принц Филип винаги се е гордял със службата на Андрю в Кралския флот.

кралско семейство

Снимка: Getty Images

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари