IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Аксесоари 2021: Кралица Елизабет със специална брошка

29 декември 2021 16 30

Тя направи едно от най-личните си коледни обръщения

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Тазгодишната Коледа беше една от най-трудните за кралица Елизабет II. Тя трябваше да посрещне празника без любимия си принц Филип, който почина през април на 99-годишна възраст. Поради нарастващите случаи на коронавирус кралицата отмени и ежегодната си празнична вечеря, като дори не се събра със семейството си, а остана в замъка Уиндзор, за да предпази своето здраве.

Въпреки нетрадиционната Коледа, Елизабет спази една традиция и отправи празнично обръщение към нацията си. Макар съпругът ѝ този път да не беше физически до нея, кралицата се увери, че пази духа му близо до себе си по най-красивия възможен начин.

По време на едно от най-личните ѝ съобщения досега, Елизабет отдаде почит на Филип не само чрез думите си, но чрез избора си на декор и аксесоари. Както всяка година тя седна в Бялата стая в замъка Уиндзор, за да изнесе речта си, а на бюрото пред нея беше поставена обща снимка с Филип от диамантената им годишнина през 2007 година. Кралицата носеше празнична червена блуза, към която добави тройно перлено колие и сапфирена брошка във формата на хризантема, която има сантиментално значение.

Аксесоарът се появява на няколко пъти върху тоалетите на монарха, които са носени в присъствието на херцога на Единбург, включително по време на медения им месец в Бродленс, Хемпшир през 1947 година. Четири години по-късно кралицата я слага за семеен портрет с Филип и двете им деца – принц Чарлз и принцеса Ан. След това феновете я виждат по време на 60-ата годишнина от сватбата на Филип и Елизабет.

„Въпреки че сега е време за щастие и веселие за много от нас, Коледа може да бъде трудна за онези, които са загубили близък човек. Тази година, аз много добре разбирам това. Но след смъртта на моя любим Филип, аз намерих утеха в многото топли и прекрасни почетни жестове, с които се отбелязаха неговия живот и работа“, каза кралицата в своето обръщение.

Допълни, че способността на съпруга ѝ да намира забавната част във всяка една ситуация е била несравнима. „Този палав, любопитен блясък беше толкова ярък в края, колкото когато го видях за първи път. Но животът, разбира се, се състои от последна раздяла, както и от първа среща; и колкото и да ми липсва на мен и на цялото ми семейство, знам, че той би искал да се насладим на Коледа“.

кралица Елизабет

Кралицата и принц Филип по време на медения си месец. Снимка: Getty Images

Кралицата не забрави да спомене раждането на второто дете на Меган Маркъл и принц Хари, което носи и нейния прякор Лилибет. Тя също така отбеляза и появата на първородния син на принцеса Юджини, дъщерята на принцеса Беатрис – Сиена и синът на Зара Тиндъл – Лукас.

„За мен и моето семейство, въпреки че ще липсва един определен смях тази Коледа, ще има много щастливи моменти, тъй като имаме възможност да наблюдаваме празника през очите на малките деца, които посрещнахме тази година. Всички те ни учат на един урок – както се казва в коледната история – че с раждането на дете се появява ново начало и безкраен потенциал“, завърши кралицата.

Плановете на Елизабет II за 2022 година все още не са ясни, като съветите на лекарите са тя да си почива и да не се претоварва. През тази година монархът отмени няколко важни свои събития, а за други отказа поканата, за да предпази здравето си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари