IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

13 любими знаменитости, които си отидоха твърде млади

13 септември 2022 16 30

Вчера звездата на „Бързи и яростни“ Пол Уокър щеше да навърши 49 години

Getty Images

Getty Images

Нека хвърлим поглед назад към някои от звездите, които обичахме, но загубихме твърде рано. Няма как да не започнем с красивия екшън актьор Пол Уокър, който щеше да навърши 49 години на 12 септември тази година. Той е най-голямото от пет деца, отгледани в предградията на Лос Анджелис. Пол започва кариерата си в Холивуд с малки роли още като дете. Скоро след това печели по-големи роли във филмите „Осем герои“, „Тя е върхът“ и „Опасно синьо“. Кариерата му обаче тръгва към върха благодарение на франчайза „Бързи и яростни“. Пол също така беше отдаден баща на дъщеря си Медоу Рейн. Животът му приключи внезапно в Санта Кларита, Калифорния, на 30 ноември 2013 г.

По това време той беше домакин на благотворително автомобилно шоу чрез своята организация Reach Out Worldwide, с която събираше пари за жертвите на тайфун във Филипините. На тръгване от събитието Пол сяда на седалката до шофьора на Porsche, а близкият му приятел Роджър Родас е зад волана. Двамата се разбиват в бетонен стълб и две дървета, и загиват трагично, след като автомобилът избухва в пламъци. Аутопсията показва, че никой от двамата мъже не е употребил алкохол или наркотици, пътят е бил в добро състояние и няма технически причини за катастрофата. Официалната версия е, че автомобилът се е движел с превишена скорост и водачът е загубил контрол.

Чадуик Боузман

На 28 август 2020 г. звездата от „Черната пантера“ Чадуик Боузман, почина в дома си на 43 години, заобиколен от съпругата и семейството си, оставяйки феновете шокирани и опечалени. Оказа се, че актьорът от „42“ тайно се е борил с рак на дебелото черво още от 2016 година, но е решил да не разкрива публично диагнозата си.

Кори Монтейт

Канадският актьор Кори Монтейт, който щеше да навърши 40 години на 11 май 2022 г., си спечели статут на сърцеразбивач с ролята си на Фин в хитовия мюзикъл на FOX „Клуб „Веселие“, където се срещна и с приятелката си – колежката му Лиа Мишел. През 2011 г. актьорът каза, че се бори със зависимости от 13-годишен, а през април 2013 г. обяви, че се връща в рехабилитационен център. По това време Лиа публикува изявление, в което каза: „Обичам и подкрепям Кори и ще стоя до него през това време.“ За съжаление, само три месеца след като напусна лечебното заведение, актьорът беше намерен мъртъв в хотелска стая във Ванкувър на 13 юли 2013 г. Причината за смъртта е случайно предозиране с хероин и алкохол. Кори беше на 31 години.

Ривър Финикс

Известният актьор Ривър Финикс, спечели публиката с изпълнението си в „Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход“. Той почина на тротоара пред бара в Западен Холивуд, собственост на Джони Деп „Viper Room“, на 31 октомври 1993 г. Ривър беше само на 23 години, когато приема коктейла от различни наркотици. Ривър умира пред очите на брат си Хоакин Финикс, сестра си Рейн и приятелката си – актрисата Саманта Матис.

Хийт Леджър

Австралийският актьор Хийт Леджър беше на 28 години, когато почина от случайна свръхдоза наркотици в апартамента си в Ню Йорк на 22 януари 2008 г., няколко месеца след раздялата с актрисата Мишел Уилямс, от която имаше малка дъщеря Матилда. В годината след смъртта си Хийт посмъртно спечели награда „Оскар“ за невероятното си превъплъщение на Жокера в „Черният рицар“.

Ная Ривера

Ная Ривера беше най-известна с ролята си на Сантана Лопес в „Клуб „Веселие“. Следобед на 8 юли 2020 г. актрисата и певица изчезна, след като изведе Джоузи, нейния тогава 4-годишен син от бившия си съпруг Райън Дорси, на езерото Пиру в националната гора Лос Падрес в Калифорния, на около час северно от Холивуд. Ная беше наела лодка, за да могат двамата със сина ѝ да се насладят на водата, но три часа по-късно лодката беше видяна да плава само с детето на борда. Беше започнато издирване на Ная, която е израснала наблизо. Тялото ѝ беше открито на 13 юли. Тя беше на 33 години.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Naya Rivera (@nayarivera)

Коби Брайънт и Джиана Брайънт

На 26 януари 2020 г. светът беше шокиран от новината, че пенсионираната звезда от НБА Коби Брайънт е загинал при катастрофа с хеликоптер в Калабасас, Калифорния, заедно с дъщеря си Джиана и още седем души. Коби беше на 41, а Джиана на 13. Феновете на легендата на баскетбола и много звезди, скърбяха за бащата на четири деца и малкото му момиченце, които бяха напът за баскетболен турнир. Вдовицата на Коби Ванеса някак успя да се съвземе от трагедията, за да се погрижи за другите си три дъщери – Наталия, Бианка и Капри.

Ейми Уайнхаус

Британската соул и джаз певица Ейми Уайнхаус беше известна както с таланта си, така и с мрачното си излъчване и с проблемите си със злоупотребата с наркотични и други вещества. Тя почина на 23 юли 2011 г., преди да успее да запише третия си албум. Певицата беше на 27 години, когато намери смъртта си в дома си в Лондон, след алкохолно натравяне.

Кърт Кобейн

Фронтменът на Nirvana Кърт Кобейн помогна за началото на нова ера на алтернативния рок с хитове като „Smells Like Teen Spirit“. Той се бореше с депресия и злоупотреба с наркотици през цялото време, прекарано в светлината на прожекторите. Когато Nirvana бяха на върха на славата си, 27-годишният Кърт посегна на живота си в дома си в Сиатъл, Вашингтон, на 5 април 1994 г.

Британи Мърфи

Британи Мърфи, която демонстрира голям талант като актриса с изпълненията си във всичко – от комедии до драми като „Осмата миля“ и „Младоженци“, беше обявена за мъртва на 20 декември 2009 година вследствие на внезапно спиране на сърдечната дейност поради наличие на плесен в дома ѝ (официалната версия). Само 6 месеца по-късно нейният съпруг е намерен мъртъв в същата къща.

британи мърфи

Снимка: Getty

Тупак Шакур

Популярността на рапъра Тупак Шакур, чийто албум All Eyez On Me е един от най-продаваните рап албуми на всички времена, почина в болница шест дни след като беше прострелян няколко пъти от все още неидентифицирани нападатели в Лас Вегас на 13 септември 1996 г. Тупак е само на 25 по време на смъртта си.

Tupak

Снимка: Getty

Алая

R&B певицата, чийто хит Try Again влезе в историята загина, когато самолетът ѝ се разби на път обратно към Щатите от заснемане на видеоклип на Бахамите на 25 август, 2001 г. Разследване на катастрофата по-късно показа, че самолетът е бил пренатоварен. Алая беше само на 22 години.

Алая

Снимка: Getty

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари