IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лили Томлин за Джейн Фонда: Тя е непобедима

18 септември 2022 18 00

Фонда отново се бори с рака

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Лили Томлин увери и успокои феновете, че Джейн Фонда продължава да поддържа добър дух на фона на раковата диагноза.

По-рано през месеца Фонда разкри, че е диагностицирана с неходжкинов лимфом, наричайки болестта „много лечим“ рак. По време на интервюто си пред списание People на филмовия фестивал в Торонто, Лили Томлин сподели мили думи за дългогодишната си приятелка и колежка. Тя я нарече „непобедима“ и допълни, че Фонда продължава да живее живота си по стария начин.

„Тя не се притеснява да говори за болестта и какво се случва в тялото ѝ“, казва 83-годишната Томлин. Тя играе заедно с Фонда в предстоящия филм Moving On. Допълва, че приятелката ѝ я е уверила, че ракът е лечим, като това била една от най-лесно лечимите форми на заболяването. По думите на Фонда, тя е извадила късмет в това отношение.

Томлин разкрива, че Джейн по никакъв начин не мисли за отказване от кариерата и филантропските си дейности. Дори поканила приятелката си на следващия благотворителен търг, който организира. „В момента към това е насочила вниманието си“, допълва Томлин.

На 2 септември Джейн Фонда използва социалните мрежи, за да уведоми феновете си, че е получила нова ракова диагноза. Актрисата заяви, че вече е започнала химиотерапия и се чувства добре. Тя увери всички, че ракът е лечим и няма да ѝ попречи да живее живота си. Фонда посочи, че 80% от хората оцеляват, така че се чувства късметлийка.

Актрисата допълни, че почти всяко семейство в Америка е трябвало да се бори с рака в даден момент, но твърде малко имат достъп до адекватна здравна грижа, каквато получава тя в момента. Разкри, че ще се подлага на химиотерапия в продължение на 6 месеца и засега леченията ѝ се отразяват доста добре. „Повярвайте ми, няма да позволя на това да попречи на активизма ми за климата“, категорична бе Фонда.

„Ракът е учител и аз внимавам в неговите уроци, които ми преподава. Едно от нещата, които вече ми е показал, е важността от обединение. От това да разчиташ на другите, за да не си сам. И ракът, заедно с възрастта ми, определено ме научи на важността да се адаптирам“, казва 84-годишната актриса.

В друга публикация, направена в блога ѝ, Фонда, която вече е преборвала рака на гърдата и си е правила мастектомия, каза, че е трогната от любовта и подкрепата, която получила след споделянето на новината. „Моите най-искрени благодарности са за вас. Съобщенията, изпълнени с любов и подкрепа, значат много за мен“, написа тя.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари