IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джейн Фонда не позволява на рака да забави темпото на живота ѝ

9 септември 2022 08 40

За момента актрисата се чувства добре

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Джейн Фонда няма да позволи на рака да повлияе негативно върху живота ѝ.

Миналата седмица носителката на две награди „Оскар“ сподели със света, че е диагностицирана с неходжкинов лимфом, като нарече болестта „много лечим рак“. Въпреки че вече е започнала химиотерапията, Фонда продължава да поддържа доста зает професионален и филантропски график. Тя не е забравила за климатичния си активизъм, политическите си инициативи, като в същото време се подготвя и за премиерата на няколко филма.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jane Fonda (@janefonda)

„В типичен неин стил, Джейн не забавя темпото. Засега тя се чувства доста добре, реагира добре на леченията и е в добро настроение“, казва източник пред списание People. Допълва, че 84-годишната актриса в момента гледа към премиерата на филма си Moving On, която ще се състои на филмовия фестивал в Торонто. Тя също така има още няколко проекта, които вече са заснети и се намират в процес на обработка.

„Макар да не може да присъства в Торонто, филмът Movin On е доста важен за Фонда и е нещо, с което тя се гордее страшно много“, казва още вътрешният човек. По думите му, актрисата няма търпение зрителите да видят какво е сътворила на екран и ще чака с огромно вълнение ревютата както на критиците, така и на обикновените киномани.

Преди няколко дни самата Джейн Фонда използва блога си, за да благодари на всички за подкрепата и любовта, които са ѝ изпратили след споделяне на диагнозата. Тя разкри, че е обявила болестта си само три седмици, след като е започнала първия етап от химиотерапия. Актрисата увери феновете, че ракът е лечим и в момента се наблюдава изключително добър прогрес, благодарение на лекарства.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jane Fonda (@janefonda)

Фонда написа, че през последните няколко дни много хора са се свързали с нея, за да ѝ споделят, че са страдали от същия рак, но са успели да го победят и вече живеят няколко десетилетия напълно здрави. „Е, аз скоро ще бъда на 85, така че не трябва да се притеснявам за няколко десетилетия. И едно ще ми стигне“, пошегува се звездата.

Джейн допълни, че се чувства много по-силна, отколкото преди години, и се бори срещу умората, причинена от химиотерапията. Не е забравила за тренировките и разходките рано сутрин. Избира по-ранните часове на деня, защото след това Лос Анджелис е ударен от поредната гореща вълна, превърнала се в нещо типично през тази година.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jane Fonda (@janefonda)

“Това не е първата ми среща с рака. Имала съм рак на гърдата, което наложи мастектомия. Възстанових се чудесно и ще го направя отново“, категорична бе Фонда. Допълни, че е наясно с факта, че не всеки може да си позволи грижите, които тя получава и смята това за нечестно. „Не е честно и ще продължа да се боря за равностойно здравно осигуряване за всички“.

В момента Фонда продължава работата си с Комитета за политически действия малко преди местните избори през ноември. Актрисата свърза диагнозата си с по-висша цел – опазването на климата. Отбеляза, че изкопаемите горива са основната причина за климатичната криза, но също така причиняват рак и други сериозни здравословни проблеми като вродени дефекти, детска левкемия, инфаркти, инсулти, белодробни заболявания и преждевременно раждане.

„В нашите способности е да променим това и възнамерявам да направя всичко по силите си, за да го осъществя. Този рак няма да ме спре“, каза Фонда.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jane Fonda (@janefonda)

Неходжкинов лимфом е рак, който се заражда в белите кръвни клетки и засяга лимфната система, която е част от имунната. Така организмът не се предпазва от инфекции и други заболявания.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари