IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джейн Фонда: Можеш да бъдеш млад и на 85 години

28 април 2022 10 40

Актрисата призна, че не се страхува от смъртта

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Остаряването не е проблем за Джейн Фонда.

В интервю за предаването Sunday Morning по телевизия CBS, където промотираше новия сезон на сериала си „Грейс и Франки“, носителката на „Оскар“ говори за дългата си кариера и как се чувства на 84 години. Фонда е известна с това, че не се притеснява да говори за остаряването, като дори насърчава по-възрастните хора да се грижат по-добре за тялото си, включително да посещават фитнеси или да тренират у дома.

Относно напредването на възрастта, актрисата е категорична, че няма от какво да се страхува. „Знам, че се приближавам към смъртта, но това не ме притеснява. Това, което ме притеснява е, че тялото ми не е мое. Колената не са мои, бедрата не са мои, раменете не са мои“, казва тя. Допълва, че понякога има чувството, че е себе си само от врата нагоре.

В сериала „Грейс и Франки“, Джейн Фонда си партнира с Лили Томлин, с която са приятелки от години. Двете играят съпруги, които се сближават, след като съпрузите им обявяват, че са във връзка с другия. Тази година ще се излъчи и последния сезон от проекта, където героините поемат на последното си приключение и говорят с подробности за остаряването.

Според Фонда, най-важното е начинът, по който се чувстваш, а не годините. За нея, най-важното е да си жив и здрав, както и да се наслаждаваш на живота. „Фактът, че съм на 85 години и все още работя, е показателен. Кого го интересува на колко години са костите ми? Знаете ли, човек може да е много стар на 65, но може и да е много млад на 85 години. Всичко е до здравето!“, категорична е актрисата.

Джейн и Лили са близки и в реалния живот. Двете започват да развиват силно приятелство още през 80-те години на миналия век, когато играят заедно в сериала „От 9 до 5“. Десетилетия по-късно отношенията им не са се променили. Говорейки пред списание People, Томлин споделя, че връзката ѝ с Фонда се е задълбочила още повече, благодарение на „Грейс и Франки“.

„Обичам Джейн от дълго време. И всичко между нас изглежда естествено. Получихме покана за сериала. И просто знаех, че ще я приемем, защото беше много важно за нас да покажем остаряващи дами, които обаче не се подчиняват на нормите и искат хората да ги приемат като нормални човешки същества“, казва актрисата. Допълва, че нито една от тях не е очаквала сериалът да се превърне в хит.

Последният сезон на „Грейс и Франки“ ще бъде пуснат в Netflix на 29 април. В част от епизодите към Фонда и Томлин ще се присъедини и колежката им „От 9 до 5“ Доли Партън.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари