IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Райън Рейнолдс се подложил на животоспасяваща процедура

14 септември 2022 17 50

Актьорът си направил превантивна колоноскопия

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Райън Рейнолдс и Роб Макелхени позволяват на камерите и зрителите да надникнат в личния им живот, правейки го за добра кауза.

В ново видео, публикувано от организацията за осведоменост относно рака на дебелото черво, двамата актьори и собственици на футболен клуб споделят своя опит с превантивните колоноскопии. Инициативата е направена съвместно с Алианса за борба с рака на дебелото черво.

В началото на видеото 45-годишният Рейнолдс и 45-годишният Макелхени разкриват, че са се обзаложили, че ако Роб научи уелски, актьорът от „Дедпул“ ще остави камерите да заснемат процедурата. Оказва се, че Макелхени се е научил да говори уелски, което означава, че остава да видим дали Рейнолдс ще спази своята част от уговорката.

45-годишният актьор сподели във видеото, че вече е време с приятеля му да си направят колоноскопия, защото са възрастни и трябва да обърнат повече внимание на здравето си. „Това е лесна стъпка, която буквално, и имам предвид наистина буквално, може да спаси живота ти“, казва Райън в клипа.

Той също спазва своята част от уговорката, като се вижда, че пристига в клиниката за процедурата. Според думите на лекаря, всичко отнема само 30 минути, а тестът е много ефективен. След колоноскопията, медиците казват на Рейнолдс, че са намерили много фин полип от дясната страна на дебелото черво.

„Това беше животоспасяващо за теб, не се шегувам и не драматизирам“, казва лекарят на актьора. Допълва, че именно затова се правят превантивните колоноскопии, защото при някои хора болестните състояния се проявяват без симптоми.

Малко по-късно във видеото са показани и кадри на самия полип. След като лекарят обяснява как го е отстранил, той добавя „Вие прекъснахте естествената история на заболяването, което можеше да се развие в рак и да причини всякакви проблеми“.

Въпреки че в облога между двамата актьори беше казано само Рейнолдс да заснеме процедурата си, Макелхени също се подложи на колоноскопия. Той се пошегува, че продължава да се състезава с приятеля си. „Те или не откриват нищо и това означава, че дебелото ми черво е по-чисто от неговото, или откриват полип и той или е по-голям от неговия, което е страхотно, или е по-малък от неговия, което означава, че съм имал по-малка възможност да развия рак. Така или иначе, аз винаги печеля“, казва актьорът.

След процедурата лекарят казва, че има само добри новини, преди да каже на Роб, че има три полипа, които не са големи и е хубаво, че са ги открили навреме и вече са отстранени.

Организацията Lead from Behind е създадена отчасти заедно с Maximum Effort - творческата агенция на Рейнолдс. Според нея, колоноскопията не само открива рак, но го предотвратява, тъй като около един от всеки трима души имат полип в червата до навършването на 45 години. Именно полипите са причинители на рак на дебелото черво.

Организацията е основана от Брукс Бел, която е диагностицирана с рак на дебелото черво в трети стадий на 38-годишна възраст. По думите ѝ, полипите обикновено нямат симптоми. Колоноскопията обаче ще ги открие и ще ги изреже веднага, предотвратявайки рак.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари