IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Висшата мода на Холивуд: Най-добре облечените звезди на Met Gala

3 май 2022 16 30

Най-важното модно събитие се състоя на 2 май

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Червеният килим на Met Gala е бил и винаги ще бъде най-бляскавото модно събитие.

На 2 май всички погледи бяха фиксирани към стълбите пред музея „Метрополитън“ в Ню Йорк, където най-екстравагантните идеи на модните дизайнери от цял свят бяха носени от най-големите звезди на развлекателния свят. Тазгодишната тема на Met Gala беше „В Америка: Антология на модата“, която, според описанието, е завръщане към модното наследство на страната.

Това беше и втора част от музейната експозиция, като първата беше наречена „В Америка: Лексикон на модата“. Моделите от нея бяха показани на Met Gala на 13 септември и влязоха в музея пет дни по-късно. През 2022 година събитието се завърна към обичайната си дата – първия понеделник на май, след като през последните две години беше отлагано или забавяно заради пандемията от коронавирус.

Блейк Лайвли

Снимка: Getty Images

Дрескодът на Met Gala 2022 беше „Позлатен блясък“, вдъхновявайки се от Бляскавата ера на Ню Йорк. Това е периодът между 70-те и 90-те години на XIX век, като звездите доста добре се справиха със задачата. Докато някои стриктно се придържаха към темата, други решиха леко да излязат от нея, но все още властваха на червения килим.

Водещата Блейк Лайвли отново привлече погледите към себе си, носейки впечатляваща архитектурно вдъхновена рокля на Versace Atelier, която се трансформираше в две различни визии. Тя я допълни с диадема на Lorraine Schwartz, обеци и оперни ръкавици.

След като пристигна с Райън Рейнолдс, който носеше кадифен смокинг и бяла папийонка, Лайвли направи бързо модно шоу по средата на стъпалата на музея, когато обърна шлейфа си, разкривайки син цвят, който се спускаше надолу зад нея. От червения килим актрисата сподели, че изборът на рокля трябва да представлява стареенето на медта с течение на времето.

Блейк Лайвли

Снимка: Getty Images

„Помислих си, че вместо да търся модата, е по-добре да погледна архитектурата в Ню Йорк и класическите сгради“, допълни тя. Лайвли работи и в тясно сътрудничество с бижутерката Лорейн Шварц, за да ѝ помогне да разкаже история чрез стила си.

Драперията на роклята представлява Статуята на свободата, плюс короната, която има седем нива. Статуята на свободата има седем лъча, представляващи слънчевите лъчи, а след това и седемте морета и континента, които представляват приветствие, приобщаване и свобода. Лорейн поставя 25 камъка в дъното на роклята, като всички те са препратки към Ню Йорк.

Вижте кои други звезди впечатлиха с тоалетите си:

Ким Кардашян в рокля от Bob Mackie

Ким Кардашян

Снимка: БГНЕС

Megan Thee Stallion в рокля от Moschino

Megan Thee

Снимка: БГНЕС

Ванеса Хъджинс в рокля от Moschino

Ванеса Хъджинс

Снимка: Getty Images

Райън Рейнолдс в костюм от Ralph Lauren и часовник от Omega

Райън Рейнолдс

Снимка: Getty Images

Кендъл Дженър в рокля от Prada

Кендъл Дженър

Снимка: Getty Images

Гуен Стефани в рокля от Vera Wang

Гуен Стефани

Снимка: БГНЕС

Сидни Суини в рокля от Tory Burch и токчета от Aquazzura

Сидни Суини

Снимка: Getty Images

Джесика Частейн в рокля от Gucci

Джесика Частейн

Снимка: БГНЕС

Джиджи Хадид в тоалет от Versace и бижута от Chopard

Джиджи Хадид

Снимка: БГНЕС

Кая Гербер в рокля от Alexander McQueen

Кая Гербер

Снимка: Getty Images

Патрик Шварценегер в костюм от Lanvin

Патрик Шварценегер

Снимка: Getty Images

Шон Мендес в костюм от Tommy Hilfiger

Шон Мендес

Снимка: Getty Images

Остин Бътлър в костюм от Prada

Остин Бътлър

Снимка: Getty Images

Ема Стоун в рокля от Louis Vuitton

Ема Стоун

Снимка: БГНЕС

Хейли Бийбър в рокля от Saint Laurent

Хейли Бийбър

Снимка: Getty Images

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари