IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Забавният дребосък Лесли Джордан почина на 67 години

25 октомври 2022 14 40

Актьорът бе един от най-обичаните в Холивуд

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Актьорът и комик Лесли Джордан почина вчера вечерта на 67-годишна възраст.

Тъжната новина беше потвърдена от агента му Дейвид Шоул в официално изявление пред списание People. „Светът със сигурност вече е едно по-мрачно място без любовта и светлината на Лесли Джордан. Не само че беше огромен талант, с когото бе щастие да работиш, но той осигури забавление на нацията в най-трудните ѝ моменти“, каза Шоул. Допълва, че Джордан компенсирал височината си с великолепие като син, брат, артист, комик, партньор и човешко същество.

Лесли е починал в автомобилна катастрофа в Калифорния, след като е получил медицински проблем. Според сайта TMZ, колата му се врязала в една от страните на сграда. От папарашки снимки се вижда как репатрак премахва автомобила на актьора, който е със смачкана предница, а според TMZ, воланът е почти напълно свален. Засега не е ясно точно какъв проблем е изпитал Джордан и дали това е била първопричината за катастрофата.

Смъртта на актьора беше потвърдена почти веднага и от неговия профил в Instagram, където бе написано, че той е работил до последния си дъх.

„Любовта и светлината, която Лесли споделяше никога няма да изчезнат и ние ви каним да споделите своите спомени и да се подкрепите един друг в това време. През следващите дни ще ви показваме кадри от проектите, с които Лесли се гордееше и нямаше търпение да покаже пред света“, гласеше съобщението под снимка на Джордан.

Обичаният актьор, наричан от почти всички „забавният дребосък“ заради височината си, бе известен с роли в сериалите „Уил и Грейс“, „Наричайте ме Кат“ и „Зловеща семейна история“. Той обаче се превърна в истинска сензация по време на пандемията чрез своите забавни публикации в социалните мрежи.

„Публикувах видеа в Instagram два пъти на ден в продължение на 80 дни“, каза той пред People през 2021 година. Допълва, че светът го познава заради ролите му, но сега го познава и заради самия него, заради истинската му същност.

Джордан печели награда „Еми“ през 2006 година за най-добър гост-актьор в комедиен сериал за ролята си на Бевърли Уесли в „Уил и Грейс“. Той също така участва във филми и телевизионни поредици, включително Sordid Lives, където си партнира с Оливия Нютън-Джон, „Южнячки“, „Мърфи Браун“, „Грозната Бети“ и Boston Public.

Роден в Тенеси, Джордан – който не криеше факта, че е гей – се шегуваше, че е паднал от утробата върху токчетата на майка си. Признава за сексуалната си ориентация още на 12 години, която не го заклеймява или гони от вкъщи. Казва му, че единственото ѝ притеснение е да не бъде осмиван. Затова го съветва да живее живота си по тихия начин и да не се набива много на очи. „Не последвах този съвет“, казва Лесли.

Спомня си, че за първи път опитва алкохол на 14 години, когато вече се чувствал освободен от факта, че е признал истинската си същност пред семейството и приятелите. „Помня, че вече не бях онова неловко хлапе, което не знаеше какво да прави с ръцете си, което се страхуваше, че нещо ще му се случи. Изведнъж осъзнах, че бях прекрасен, бях сладък. И останах сладък и прекрасен за следващите 33 години“.

Въпреки успешната и натоварена кариера, Джордан намира време да злоупотребява с наркотици, като дори попада в затвора заедно с Робърт Дауни-джуниър, когато актьорът се бори с алкохолна зависимост. След като преборва проблемите си през 90-те години, Джордан казва, че вече не ходил на партита и не излиза след 18:00, защото хората около него винаги са искали да им прави смешки.

На 53 години почина актрисата Ан Хечи

Оливия Нютън-Джон почина на 73 години

Все пак, естественият му талант да забавлява и привлича публиката на живо и в социалните мрежи са причината Джордан да стане известен не само сред възрастното, но и сред младото поколение. „Мисля, че баща ми би се гордял с мен. Хумористичният ми талант съм наследил от него. Той беше най-забавният човек, когото съм срещал“, казва Джордан преди време.

Доли Партън, Карди Би, Мишел Пфайфър, Шон Хайс, Джим Парсънс, Ерик Маккормак и много други приятели и колеги на Лесли го почетоха в социалните мрежи.

За да научавате още новини от света на звездите, последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари