IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Падението продължава: Кание Уест с пореден прекратен договор

26 октомври 2022 10 40

Той беше уволнен от агенцията за таланти CAA

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Казват, че от високо се пада най-тежко и Кание Уест усеща всичко това на гърба си.

Агенцията за таланти CAA, която представляваше рапъра допреди ден, вече е разтрогнала договора си с него заради поредицата му от антисемитски коментари в социалните мрежи. В съобщение, направено в Туитър на 8 октомври и след това изтрито, Уест написа „започвам death con 3 срещу евреите“. Терминът defcon е акроним, който се отнася до състоянието на бойна готовност на американските армии. Думите на Кание изглеждат като намек към тази дума, макар да не я използва в изречението си.

Малко по-късно Туитър изтри съобщението с обяснението, че нарушава политиките на компанията, но то вече бе достигнало до стотици евреи, които споделиха, че са разтревожени от поведението на Уест. След това последваха множество критики от страна на известни личности, включително Джейми Лий Къртис, която написа в своя профил: „Най-свещеният ден в юдаизма беше миналата седмица. Думите имат значение. Заплахата за еврейския народ веднъж завърши с геноцид. Твоите думи нараняват и подбуждат към насилие. Ти си баща. Моля те, спри“.

Ким Кардашян и Кендъл Дженър също застанаха срещу бившия член на семейството. Младата моделка написа, че обича всичките си приятели евреи, а бившата съпруга на Кание заяви, че езикът на омразата никога не е добро решение. „Заставам с хората от еврейската общност и приканвам това ужасно насилие и омразни коментари към всички тях да спрат веднага“, допълни звездата.

Сега санкциите към Уест продължават, след като агенцията за таланти CAA прекрати договора му. Също така стана ясно, че документалният филм за живота на рапъра официално е спрян, като от студиото заявиха, че не могат да подкрепят никакво съдържание, което подкрепя Кание.

„Миналата седмица той презаписа класическа пропаганда, която е била повтаряна в продължение на 3000 години – лъжата, че евреите са зли и заговорничат да контролират света за собствена изгода“, се казва в официалното съобщение. По думите на компанията, песента е била изпълнявана акапелно по време на фараоните, Вавилон и Рим, станала е акустична по време на Испанската инквизиция и Линията на уседналостта в Руската империя, след което се превръща в химн по време на Хитлер. „Сега Кание помогна за масовото ѝ разпространение в съвременната епоха“.

Новината за поредния прекратен договор идва на фона на отказването на Balenciaga от сделката си с Уест. Само преди месец той се появи на дефилето на марката за колекцията пролет/лято 2023 в Париж. Малко по-късно неговата снимка беше премахната от страниците на Vogue и Balenciaga, а артикулите от общата му колекция с модната марка бяха изтрити от сайта на магазина Gap.

През септември Кание заяви, че прекратява договора си с Gap заради неизпълнение на условията от тяхна страна. В отговор от магазина заявиха, че всъщност решението за прекратяване на взаимоотношенията между двете страни е взето от тях. В писмо, изпратено до служителите, се казва, че колекцията Yeezy Gap е имала за цел да предложи алтернативни дизайни на клиентите, но магазинът и Кание не са имали еднакво виждане за бъдещето.

Нападнаха Кание Уест заради тениска с „Животът на белите има значение“

В момента се преразглежда и партньорството между Уест и Adidas, като от марката заявиха, че това е една от най-успешните им сделки в цялата история. „Горди сме, че тимът ни работи неуморно по колекциите с Ye и от невероятните продукти, които се раждат от това партньорство. Също така знаем, че успехът на това партньорство се корени във взаимното уважение и споделянето на общи ценности“, казаха миналата седмица от спортния гигант.

След като Уест, познат вече и като Ye, се появи в Париж с блуза „Животът на белите има значение“, от Adidas заявиха, че в момента преразглеждат връзката си с рапъра. След дълго обсъждане стана ясно, че от марката прекратяват договора си с Кание заради продължаващите изрази на омраза.

„Последните коментари и действия на Ye са неприемливи, омразни и опасни, като нарушават ценностите на компанията относно представителността, взаимното уважение и справедливостта“, гласи официалното становище на Adidas.

От компанията допълват, че след дълго преразглеждане, са взели решение да прекратят отношенията си с Уест веднага, като прекратяват продукцията на артикули с бранда на Yeezy и спират всички плащания към Ye и неговите фирми.

В отговор на всичко това Кание написа в социалните мрежи: „По дяволите, Adidas. Аз съм Adidas“. Той също така обвини марката в копиране на негови дизайни, неотваряне на обещаните магазини Ye, както и ограничаването на контрола му върху собствените му продукти. Рапърът намекна, че би искал да се откаже от сделката, която подписа преди месец, и да бъде глобен с 2 млрд. долара.

По-рано през месеца Кание беше блокиран от Facebook и Instagram, след като публикува серия от антисемитски коментари.

За да научавате първи новини за живота на звездите, последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари