IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Матю Пери показа изненадваща ненавист към Киану Рийвс

27 октомври 2022 17 50

Актьорът от „Приятели“ май не е приятелски настроен към звездата на „Матрицата“

Getty Images

Getty Images

Матю Пери показа изненадваща и неочаквана ненавист към колегата си Киану Рийвс в новите си, предстоящи мемоари Friends, Lovers and the Big Terrible Thing. Актьорът от „Приятели“ се чуди в книгата си „Защо Киану все още ходи сред нас?“, след като талантливи звезди като Ривър Финикс и Хийт Леджър са си отишли от този свят след злоупотреба с наркотици.
Странното в случая е, че Пери никога не е работил с Рийвс, нито в киното, нито в телевизията и не е ясно защо има толкова лошо отношение към звездата от „Матрицата“.

Докато обсъжда нелепата смърт на техния общ приятел Ривър Финикс Матю казва: „Ривър беше красив човек и външно и вътрешно. Оказа се твърде красив за този свят. Сякаш винаги най-талантливите момчета си отиват. Защо оригиналните мислители като Ривър Финикс и Хийт Леджър умряха, а Киану Рийвс все още ходи сред нас?“, пише 53-годишният Пери, който напоследък е изключително откровен за своята трудна и дълга битка със зависимостите.

Знае се че Матю и 58-годишният Киану са били приятели с брата на Хоакин Финикс по едно и също време – малко преди той да умре от свръхдоза наркотици на 23 години през октомври 1993 г. В разговор от май 2019 г. пред вестник Irish Times Рийвс описа актьора от „Моето частно Айдахо“ като „определено един от най-близките ми приятели от онази епоха.“

Пери отправя още един удар към актьора от „Джон Уик“ на друга страница от мемоарите си, докато обсъжда смъртта на Крис Фарли през декември 1997 г. „Пробих дупка в стената на съблекалнята на Дженифър Анистън, когато разбрах за смъртта на Фарли“, пише той, добавяйки за втори път, „А Киану Рийвс все още е сред нас.“

Матю описва Финикс като човек, който е имал „аура около себе си“. Той също така споделя как е научил за смъртта на Ривър с думите: „Чух писъците от апартамента си, но се върнах в леглото си. На сутринта се събудих с новината.“

Освен че разказва за загубата на свои приятели, които са страдали като него от зависимости, Пери описва в книгата си и собствената си битка със злоупотребата с наркотици и алкохол, разказвайки мъчителната история за изпадането си в кома. След това той разбира, че дебелото му черво е перфорирано от прекомерна употреба на опиати. Въпреки че му е казано, че има „два процента шанс“ да оцелее по това време, Пери казва, че тежките му здравословни усложнения са му помогнали да изтрезнее и да се изчисти от дрогата.


Колкото до Киану, той никога не е разкривал или коментирал темата наркотици, нито пък някога е признавал да е имал проблеми със зависимости. Факт е, че през повечето от годините на дългата си кариера Рийвс живееше доста самотно и изолирано. Преди години се появиха негови снимки как седи сам на тротоара, в не особено адекватно състояние, но въпреки това напоследък той изглежда щастлив, здрав и пълен с енергия.

В крайна сметка актьорът от „Приятели“ се извини на Киану, казвайки пред списание People, че е сгрешил като е намесил името му в книгата си. В официалното си изявление пред изданието Пери казва: „Всъщност съм голям фен на Киану. Просто избрах произволно име, моя грешка. Извинявам се. Трябваше да използвам собственото си име вместо неговото.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Ken ( преди 1 година )
От прочетеното, останах с впечатлението, че и останалите имена в книгата са случайно споменати. Просто първите, които са му дошли на ум.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Shrek ( преди 1 година )
Всъщност това не е от чак толкова голямо значение. И Матю Пери и Киану Рийвс, а и куп други - да не споменавам имена са попадали под въздействие на дрогата. Винаги съм се чудил защо го правят при наличието на толкова много и качествен алкохол в магазина........Инак и двамата ги харесвам, като актьори.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар