IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Хари като „резервен“ член на кралското семейство: Стана ясно кога излизат мемоарите му

1 ноември 2022 11 00

Херцогът на Съсекс описва в тях възходите и паденията си

Снимка: БГНЕС

„След няколко месеца на диви спекулации около издаването на книгата, издателят най-накрая сподели информация кога ще бъде пусната в продажба: 10 януари 2023 г.“, се казва в статията на New York Times. Мемоарите ще бъдат озаглавени Spare (резервен) и ще се продават за 28 паунда. Съобщава се, че датата на издаване на книгата е била изместена от края на тази година за следващата след смъртта на кралица Елизабет II, която почина на 8 септември.

В резюмето се казва, че ръкописът ще разкаже историята на принц Хари „с чиста и непоколебима честност“. Очаква се мемоарите да обхванат най-интересните периоди от живота на принца: от детството му до военната служба в Афганистан и развитието му като съпруг и баща.

„Пиша това не като принца, който съм роден, а като мъжа, който съм станал“, каза преди това Хари в изявление. „Носих много шапки през годините, както в буквален, така и в преносен смисъл, и се надявам, че като разказвам историята си – върховете и паденията, грешките, научените уроци – мога да покажа, че независимо откъде идваме, имаме повече общо, отколкото си мислим.“

„Дълбоко съм благодарен за възможността да споделя какво съм научил през живота си досега и се вълнувам хората да прочетат от първа ръка разказ за живота ми, който е точен и напълно правдив“, добави Хари.

Издателят допълнително описа текста като „интимен“ и „сърдечен“ поглед върху „преживяванията, приключенията, загубите и житейските уроци, които са му помогнали да се оформи като човек“.

По-рано беше съобщено, че херцогът на Съсекс отчаяно се опитва да пренапише някои глави във връзка със смъртта на Елизабет II, поради което публикуването на мемоарите трябваше да бъде отложено. Кралският експерт Том Бауер добави, че кралското семейство е „много нервно“ относно предстоящото издание. Той нарече книгата „бомба със закъснител“. „Семейство Съсекс няма да могат да променят съдържанието по никакъв начин. В противен случай заради промените просто няма да има продажби“, обясни той.

Бауер отбеляза, че книгата „ще включва глава за погребението на кралицата“. „И да, ще има още материали за това как те (принц Хари и Меган Маркъл) са били обидени от студения прием в Обединеното кралство и много повече срещу кралското семейство. Мисля, че издаването на мемоарите е забавено, за да се добави още повече отрова“, заключи той.

Кралският автор Ричард Фицуилямс сподели, че мемоарите ще разтревожат много кралското семейство и дори самото заглавие на книгата е сензационно, според него.

„Това е сензационно заглавие и намеква, че писателят не е бил ценен или със сигурност, че той не се е чувствал в центъра на събитията. Като се има предвид, че в резюмето се говори за „сурова, непоколебима искреност, от двореца ще са много обезпокоени“.

Приходите от хартиената и аудиокнигата се очаква да бъдат дарени за благотворителност. По време на изненадваща поява на мач по поло през август 2021 г. в полза на Sentebale в Аспен, Колорадо, херцогът на Съсекс потвърди, че е отделил 1,5 милиона долара от приходите от предстоящите си мемоари за благотворителност. „Това е едно от няколкото дарения, които планирам да направя на благотворителни организации, и съм благодарен, че мога да върна по този начин за децата и общностите, които сериозно се нуждаят от това“, каза Хари тогава.

Що се отнася до самите мемоари, то те притесняват кралското семейство. Според People, Хари е разговарял насаме с висшестоящите си роднини относно публикуването на книгата. Също така стана ясно, че не се очаква принцът да получи разрешение от Бъкингамския дворец за проекта.

Той няма да е първият член на кралското семейство, който ще сподели историята си в книга. Едуард, херцог на Уиндзор – чичото на кралица Елизабет, коронован като крал Едуард VIII, преди да абдикира от трона през 1936 г., за да се ожени за американката Уолис Симпсън – издава биография, озаглавена A King's Story: The Memoirs of the Duke of Windsor през 1951 г. Мемоарите припомнят неговото кралско възпитание и образование, което води до влюбването му в разведената американка и в крайна сметка се отказва от позицията на монарх.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари