IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Ти трябва да ми плащаш“: Стивън Кинг срещу Илон Мъск

2 ноември 2022 14 30

Новият собственик на Туитър се забърка в скандал с легендарния писател

Снимки: Getty Images

Снимки: Getty Images

Стивън Кинг може и да е утвърден майстор на страшните книги и филми, но съвсем скоро мястото му в Туитър може и да бъде разклатено.

След като стана ясно, че Илон Мъск най-накрая е склонил да закупи социалната мрежа за милиарди долари, той реши да създаде нови правила, които обаче не се понравиха на някои потребители. Най-богатият мъж в света заяви, че ще започне да таксува по 20 долара всеки, който иска до името си да има синьото тикче, с което се показва, че профилът е верифициран и е истински.

Новината бързо се разпространи в социалните мрежи и реакцията не беше позитивна. Един от критиците беше Стивън Кинг, който избухна срещу Илон Мъск. „20 долара на месец заради синьото тикче? Глупости. Те трябва да плащат на мен. Ако това правило се приеме, се махам“, написа той в Туитър.

За момента Мъск все още не е взел окончателно решение относно таксата, но най-вероятно все пак ще поиска някаква от своите потребители. В отговор на Кинг, той написа, че социалната мрежа трябва по някакъв начин да си плаща сметки и не може да разчита изцяло на рекламодатели. Като компромисен вариант предложи таксата да е 8 долара, която засега не се обсъжда от потребителите.

Сега целият процес по верификацията се преосмисля, като предложеният план е всеки един собственик на профил със синьо тикче да трябва да се запише за специален платен абонамент, ако иска да запази значката. За момента таксата е само пет долара на месец, но Илон Мъск съвсем скоро може да я вдигне с 3 или с цели 15 долара.

Според бизнес анализатори, дори всеки да заплати сумата от 240 долара на година, както предложи Мъск, това няма да помогне много за сметките на Туитър. Общата сума, постъпваща в социалната мрежа ще бъде около 102 милиона на година, а задълженията са 12,5 млрд.

Стивън Кинг – Краля на ужасите има своите фобии

Вдъхновено от Стивън Кинг

След като Кинг изрази недоволството си от таксата, която скоро ще трябва да плаща, много от потребителите посочиха, че той е достатъчно богат и може да си позволи сумата. В отговор на това, режисьорът и сценарист заяви, че въпросът не е за пари, а за принципи.

Други известни личности, които заплашиха, че могат да напуснат Туитър, ако таксата за синьото тикче се повиши, са създателката на „Анатомията на Грей“ Шонда Раймс и изпълнителката Тони Бракстън.

Още новини от света на звездите четете в Tialoto и в нашите социални канали в Instagram и Facebook.

КоментариКоментари