IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Навсякъде бивши... Заради Илон Мъск Амбър Хърд напусна Twitter

4 ноември 2022 17 50

И други известни личности я последваха

БГНЕС

БГНЕС

Илон Мъск накара Амбър Хърд светкавично да напусне Twitter. Мултимилиардерът придоби компанията преди седмица и накара своята бивша жена да закрие своя акаунт там.

Профилът на актрисата в платформата имаше цели 5,3 милиона последователи. Но от 3 ноември той не се появява в търсачката, където излиза съобщение, че не съществува.

Сделката на Мъск за 44 милиарда долара накара и много други известни личности да разчистят акаунтите си. Но в момента всички следят Хърд, която излизаше с него след раздялата си с Джони Деп.

До момента нито актрисата, нито нейните представители коментират каква е причината тя да не желае да се появява повече в Twitter.

Развитие по съдебната битка между Амбър и Джони

Точно след раздялата с Деп през 2016-а, Хърд бе забелязана в компанията на Мъск на следващата година. След кратка раздяла в края на 2017-а, те прекратиха романса си през февруари 2018 г. По-късно нейните адвокати се свързаха със собственика на Tesla, за да го призоват като свидетел по бракоразводното мегадело. Той обаче отказа да даде показания и да се намесва във взаимните им обвинения.

Все пак, Илон коментира именно в социалната мрежа, че се надява и двамата бивши съпрузи да продължат напред. И добави: „В най-добрия си вид всеки от тях е невероятен“.

В същия ден, когато акаунтът на Хърд в Twitter изчезна, TMZ съобщава, че има раздвижване по съдебната битка между бившите съпрузи. Според информация на изданието, Деп е подал документи в сряда, обжалвайки решението в нейна полза по едно обвинение за клевета, за което тя получи 2 милиона долара. В същия процес Деп получи 10,35 милиона долара, тъй като съдът установи, че Хърд го е наклеветила. Тя също е обжалвала решението.

Twitter, БГНЕС

БГНЕС

Синът на Илон Мъск си сменя пола и фамилното име

Бившата на Илон Мъск – в прегръдките на трансджендър

10 любопитни факта за майката на Илон Мъск

Разделени, но отново родители: Илон Мъск и Граймс с второ дете

След като Илон Мъск пое Twitter, и други знаменитости трият акаунтите си

Лидерът на Tesla и SpaceX направи оферта за закупуване на Twitter през април. Тогава сподели, че основният му мотив е да насърчи свободата на словото и да сложи край на постоянната забрана на Twitter за някои потребители. И някои веднага се сетиха за драмата с профила на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп.

Когато пое компанията, Мъск направи поредица от публикации за това какви промени смята да направи.

„Twitter ще формира съвет за модериране на съдържание с много различни гледни точки“, написа той. И изтъкна, че тепърва той и екипът му ще вземат важни решения за съдържанието в платформата.

Кание Уест – бившият мъж на Ким Кардашян, бе от първите известни личности, който се оплака за проблем със своя акаунт. По повод обвиненията, Мъск веднага обяви, че неговият акаунт е бил закрит, но и „възстановен от Twitter преди придобиването на компанията“. По-късно стана ясно, че профилът на рапъра е бил блокиран заради неговите антисемитски коментари. Но от началото на ноември вече е активен.

Междувременно други звезди обявиха, че смятат да си отпочинат от платформата. Някои си оставиха акаунтите, докато други директно ги изтриха. Сред тях са музикантите Тони Бракстън и Сара Барейл, както и продуцентът Шонда Раймс.

Илон Мъск,

БГНЕС

Бракстън например посочи, че е „шокирана и ужасена“ от „свободата на словото“, която вижда, след като Мъск пое контрола над Twitter.

„Речта на омразата под завесата на „свободата на словото“ е неприемлива. Затова избирам да стоя далеч от Twitter, тъй като вече не е безопасно място за мен и синовете ми“, туитна тя.

След певицата, актрисата Теа Леони изтри напълно акаунта си. Според NBC News, нейната последна публикация е била на 29 октомври и гласяла:

„Здравейте на всички. Излизам от Twitter днес – нека видим къде сме, когато прахът се утаи. Днес прахът разкри твърде много омраза, твърде много в грешната посока. Любов, доброта и възможности за всички вас“.

Още новини от света на звездите четете в Tialoto и в нашите социални канали в Instagram и Facebook.

КоментариКоментари