IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меган Маркъл разказа как от малка защитава момичетата и жените

21 ноември 2022 09 00

Херцогинята на Съсекс била подкрепена и посъветвана от „много влиятелна жена“

Снимка: БГНЕС

Меган Маркъл споделя съветите, които е получила преди кралската си сватба от „много влиятелна“ жена.

В последния епизод на подкаста си Archetypes, херцогинята на Съсекс приветства Джамила Джамил, Шохре Агдашло и Илана Глейзър, за да говорят защо активизмът на жените често предизвиква критики, предава People.

За да завърши епизода, Меган си припомни съвет, който е получила „само няколко дни“ преди сватбата си през май 2018 г. от „една много, много влиятелна и вдъхновяваща жена“, която не посочи, за да запази нейната поверителност. „Тя ми каза: „ Знам, че животът ти се променя, но моля те, не се отказвай от активизма си. Не се отказвай, защото това означава толкова много за жените и момичетата“, обяснява думите на познатата си 41-годишната Меган.

„И продължих да работя за жени и момичета, защото има значение, да. Но и защото тя ме насърчи да го направя“, каза тя. По думите ѝ, има значение от колективния глас, който се предава. „ Числата имат значение. Но има и сила в числата.“, допълни Маркъл.

Борбата на Меган в защита на жените започнала още от ранна възраст. Като пример херцогинята дава реклама на Procter & Gamble, която рекламира сапуна си за миене на съдове Ivory само за жени. „Не мисля, че е правилно децата да растат, мислейки си за тези неща, че само мама прави всичко“, казала тогава 11-годишната Меган по време на интервю за Nick News.

„Чувам много хора да говорят за овластяването на момичетата и жените – ще чуете хора да казват, че помагат на жените да намерят гласа си“, казала тя още през 2018 г. на първия годишен форум на Royal Foundation. „По същество не съм съгласна с това, защото жените не трябва да търсят своя глас, те трябва да бъдат овластени да го използват и хората трябва да бъдат призовани да слушат.“, допълнила тогава Меган.

Подкрепата на жените остава ключова кауза в благотворителната дейност на съпругата на принц Хари и след като стана член на британското кралско семейство. Тя включително става патрон на Smart Works, организация, която помага на безработни и уязвими жени да възвърнат увереността, от която се нуждаят, за да успеят на интервюта за работна позиция и да се върнат на работа.

След като Меган и принц Хари се оттеглиха като старши членове на кралското семейство и се преместиха в Калифорния през 2020 г., херцогинята на Съсекс продължи да се застъпва за жените, като започна да носи риза с надпис „Жени, живот, свобода“ написано на фарси, за да привлече вниманието към продължаващите протести в Иран на събитието Women@Spotify.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари