IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как Елизабет е приемала връзката на Меган Маркъл и принц Хари?

2 декември 2022 10 50

Ето какво разказват експертите

Снимка: БГНЕС

Стана известно как всъщност се е отнесла Елизабет II към Меган Маркъл. В новата предстояща биография на Елизабет II – „Елизабет – интимен портрет“ една от главите ще бъде посветена на връзката на Нейно Величество с Меган Маркъл.

Отбелязва се, че кралицата приела булката на любимия си внук и разговаряла много топло с нея, въпреки че вярвала, че Хари е „прекалено влюбен“ в бъдещата си съпруга.

„Тя хареса Меган и каза на много хора за това. Тя направи всичко възможно бъдещата си внучка да се почувства добре дошла в двореца“, се казва в биографията.

Елизабет II дори не се смутила и от скандалното разкриващо интервю пред Опра Уинфри от херцозите на Съсекс през пролетта на 2021 г.

„Кралицата винаги е била по-загрижена за благосъстоянието на Хари, отколкото за „тези глупости по телевизията“, визирайки противоречивото интервю с Опра“, пише Гайлс Брандрет, приятел на съпруга на Нейно Величество.

Той също така каза, че кралицата е „истински притеснена как Хари ще стъпи на краката си“ в Калифорния и „да намери някои наистина полезни неща за себе си“.

Брандрет засяга темата за здравето на Елизабет II в книгата. Според специалиста през последните години от живота си кралицата е страдала от форма на миелом – рак на костния мозък – което обяснява нейната умора и загуба на тегло, както и онези „проблеми с мобилността“, за които често се съобщаваше напоследък.

Кралицата почина през септември на 96 години, като официалната причина за смъртта е старост.

Също така стана ясно каква е била реакцията на кралицата по повод решението принц Хари и Меган Маркъл да кръстят дъщеря си Лилибет.

Детето се роди през юни миналата година. По това време двойката вече се беше преместила да живее в Съединените щати, изгради семейното си огнище и дори успя да направи редица скандални изявления, които сериозно засегнаха образа на кралското семейство. Разбира се, още преди раждането на детето много експерти предполагаха, че името на бебето ще бъде тясно свързано или с лейди Даяна, или с кралица Елизабет II.

И точно така, бебето бе кръстено Лилибет Даяна Маунтбатън-Уиндзор. Феновете на кралското семейство започнаха да се чудят дали съпрузите са питали Елизабет II как би реагирала на подобно решение. И след известно време се оказа, че кралицата е във възторг от избора на най-малкия си внук и съпругата му. Други членове на кралското семейство обаче бяха по-малко доволни от подобно име.

Отново в новата си книга „Елизабет: Интимен портрет“, близкият приятел на кралицата – Гейлс Брандрет, отбеляза, че Нейно Величество прие решението на Меган и Хари „като комплимент, което беше такова по същество“.

Въпреки това, някои близки на Елизабет II намериха използването на псевдонима „Лилибет“ за объркващо и нарекоха избора твърде самонадеян, тъй като само членове на семейството са наричали кралицата така в детството ѝ.

Припомняме, че бащата на Елизабет II – крал Джордж V, ѝ е дал сладкия прякор Лилибет, който се използвал само от близки роднини на кралицата. Освен това в бъдеще покойният ѝ съпруг принц Филип също наричаше любимата си по този начин. Но използването на „Лилибет“ в официални източници беше и остава неприемливо.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари

Александра ( преди 1 година )
Джордж V e дядо на Елизабет II, a не неин баща. Бащата на Елизабет II e Джордж VI.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар