IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Селин Дион призна, че има нелечимо заболяване

8 декември 2022 18 00

То е автоимунно и изключително рядко

БГНЕС

БГНЕС

Селин Дион има нелечимо неврологично заболяване. Това призна самата певица, обръщайки се към феновете чрез специално видео, споделено в социалните мрежи. В него тя разкрива защо отменя турнето си чак за 2024 г.

„От дълго време се боря със здравословни проблеми и ми беше изключително трудно да се изправя пред вас и да го призная. Но сега съм готова“, казва тя в обръщението, записано на френски и английски език.

Дион уточнява, че нейната болест е изключително рядка – случва се само на един от милион души. Тя протича с остри спазми, които блокират не само движенията, но и говора. Ето защо тя не може да излезе на сцена.

Певицата е на специална терапия

„Въпреки че все още научаваме за това рядко състояние, сега знаем, че това е причината за всички спазми, които имам“, казва Селин. И добавя, че все още има лека форма на неврологичното заболяване и ще направи всичко възможно, за да забави прогресията му. Въпреки това, тя няма как да се излекува напълно и с времето състоянието ѝ ще става все по-тежко.

„За съжаление, тези спазми засягат всеки аспект от ежедневието ми, като понякога причиняват затруднения, когато ходя и не ми позволяват да използвам гласните си струни, за да пея по начина, по който съм свикнала“, продължава тя.

Легендарната канадска изпълнителка се извинява на последователите си за това, че все още не е готова да пее. Ето защо не може да поднови европейското си турне през февруари 2023-а, както обеща по-рано.

Какво представлява синдром на скования човек – диагнозата на Дион?

Певицата е диагностицирана с рядкото автоимунно заболяване синдром на скования човек. При него в един момент болният става като статуя, поради невъзможността да се движи. Характеризира се с болезнените спазми, които започват от торса и врата, разпространявайки се към крайниците. Постепенно болните ходят все по-трудно и не могат да се навеждат.

Диабет, проблеми със щитовидната жлеза, витилиго и анемия са други заболявания, които могат да доведат до синдром на скования човек. Статистиката показва, че в световен мащаб от него страдат повече жени, отколкото мъже.

Селин Дион проговори за здравословните си проблеми

Селин Дион, това ти ли си?

Лятна мода: Селин Дион и нейната рокля с волани

При поставяне на диагнозата лекарите могат да изпишат болкоуспокояващи и други лекарства, с които да намалят неприятното сковаване в различни части на тялото. Но за съжаление не могат да излекуват напълно пациентите си.

Селин не отлага концертите си за първи път

Селин намекна за здравословните си проблеми през януари тази година, когато само посочи, че има сериозни мускулни болки. Тогава тя отмени своите участия в Северна Америка, част от нейното турне, което трябваше да бъде от 9 март до 22 април. Тогава ги пренасочи за новата 2023 г. Три месеца по-рано тя не можа да пее пред своята публика в Лас Вегас.

В емоционалното си видео към феновете тя не спира да повтаря, че ще продължи да се бори, за да може да пее пред тях скоро:

„Всичко, което знам, е че пеенето е това, което съм правила през целия си живот, и това, което обичам да правя най-много.

Липсвате ми толкова много. Липсва ми да виждам всички вас, да съм на сцената и да пея за вас.

Винаги давам 100 процента от себе си, когато правя шоуто си, но състоянието ми не ми позволява да ви го дам точно сега. За да мога да ви достигна отново, нямам друг избор, освен да се концентрирам върху здравето си в момента и да имам надежда, че съм напът да се възстановя. Това е моят фокус и правя всичко възможно, за да се възстановя“.

За още новини от света на звездите и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

тралала ( преди 1 година )
Извинявам се за правописните грешки - пиша през телефона и просто.... Са ми дебели пръстите.....
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
тралала ( преди 1 година )
Да иде в Лас Вегас там може да се оправи, винаги кпгаъо жях във Вегас и Селин беше там, там имаше много парички, ама много....
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар