IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Селин Дион, това ти ли си?

11 ноември 2021 10 30

Певицата празнува 40 години от първия си албум

БГНЕС

БГНЕС

Селин Дион има повод за почерпка. На 6 ноември певицата отбеляза кръгла годишнина в своята кариера, с която не всеки неин колега може да се похвали.

„На 6 ноември преди 40 години, само на 13 години, Селин Дион издава първия си албум La voix du Bon Dieu, пишат от екипа на певицата, споделяйки снимки от архива ѝ.

Канадската звезда споделя, че всичко започнало преди 40 години, когато тя пише сингъла Ce N'etait Qu'un Reve заедно с майка си и брат си. Песента бележи голям успех в Квебек, като заема челни позиции в местните класации няколко седмици наред. По-късно продуцентът Рене Анджелил я чува и дава тласък на нейното творчество, като я спонсорира за първи самостоятелен албум.

На кадрите от промоцията на певицата преди 40 години направо не можем да я познаем. Тя е ученичка, вързала част от косата си на две опашки, носеща лек грим. А на корицата на албума изглежда доста по-малка от 13-годишна.

„Кой от вас все още притежава копие от този албум и до днес? Покажете ни вашите снимки!“, пишат пиарите на Дион, стартирайки рубрика #40yearsofCelineDion. Под въпросния хаштаг те показват снимки от първите стъпки на певицата на музикалната сцена.

Певицата обвързва живота си със своя музикален продуцент

Когато братята на Селин пращат първата ѝ песен на Рене Анджелил, дори и не предполагат, че мъжът ще стане не само неин покровител в света на музиката, а и мъжът, в когото тя ще се влюби и на когото ще се врече във вечна вярност.

Продуцентът вижда таланта в лицето на 13-годишната Дион, като освен първия, спонсорира и следващите ѝ два албума, които излизат през 1981 г. Седем години по-късно тя се явява на конкурса „Евровизия“ и го печели. По-късно тя пробива и на англоезичния пазар – с албума Unison, като мъжът продължава да работи с нея. Така се появява и хитът My Heart Will Go On - песента от филма „Титаник“.

Макар и с 26 години разлика помежду им, на 17 декември 1994 г. Селин сключва брак с Рене в Монреал. Заради напредналата възраст на Анджелил, двамата дълго време нямат деца, но през 2000 г. изпълнителката се подлага на инвитро процедура и ражда първото им дете – Рене-Чарлз. Десет години след това се сдобива и с близнаците Еди и Нелсън.

Дион остава вдовица през 2016 г., когато мъжът ѝ почива заради рак на ларингса.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари