IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ед Шийрън, чакането си заслужаваше!

29 октомври 2021 15 00

Певецът пусна новия си солов албум = (Equals)

БГНЕС

БГНЕС

Чакането си заслужаваше! След успеха на Bad Habits през юни и втория сингъл Shivers, Ед Шийрън сложи край на 4-годишната пауза в своята музикална кариера. Макар и болен от COVID-19, изпълнителят удържа на думата си и пусна на пазара новия си солов албум = (Equals). А името му съвсем не е случайно, защото по песните в него си личи, че той най-сетне е открил баланса в живота, който търсеше, когато се оттегли от сцената.

Певецът побърза да сподели видео в своя профил в Instagram, с което да представи = (Equals) - в превод от английски означава знак за равенство, който бе пуснат в продажба в полунощ на 29 октомври.

Очевидно още съм в ковид изолация, но моля, кажете ми какво мислите, когато излезе“, написа Шийрън към клипа, в който държи в ръцете си албума с шарена обложка с пеперуди.

По думите на Ед, той ще отбележи повода сам, но с шумно домашно парти.

„Това е любимият ми албум, който някога съм правил, много се гордея с него. Благодаря на всички прекрасни хора, които работиха по него с мен. На феновете, надявам се, че ще го харесате толкова, колкото и аз, беше дълго пътуването до този момент“, казва още той.

Певецът обърна нова страница от живота си с =(Equals)

Когато Ед Шийрън прави последния концерт от рекордното си турне Divide през 2019 г., той си мисли, че е свършено с кариерата му.

„Това беше върхът на планината и знаете ли, никога повече не бих го повторил. Мислех, че всичко ще тръгне надолу оттук нататък. Краят на тази обиколка ме удари много тежко“, каза по-рано звездата в интервю за GQ.

Подобно на Адел, британецът си дава почивка и смята, че едва ли ще има вдъхновение и хъс, за да се върне и твори както преди, но греши! Той сключва брак със своята приятелка, като в разгара на пандемията става татко на момиченце. Има достатъчно време, за да релаксира - започва да рисува и месеци наред дори не пипва китарата. Смята, че е най-добре да се отдаде на семейството, но изведнъж осъзнава, че няма как да каже на детето си, че е безработен.

„Изведнъж си казах: „По-важно е дъщеря ми да порасне, знаейки, че родителите ѝ имат работна етика и обичат да работят усилено, да създават и да се наслаждават на работата си“, спомня си той.

Нищо не е случайно в песните и заглавията на албумите му

Шийрън има идея за нови песни още в края на турнето си (2019), но му трябва време, за да добие увереност и да се откъсне за малко от публичния свят. И явно почивката с любимите хора му се отразила доста добре, защото завършва започнатото и четвъртият му самостоятелен албум се появи в седмица, наситена с много други музикални новини, като даде заявка за успех. Преди него Адел зарадва феновете си с нова песен и дата за промоция на албум. Междувременно групата ABBA се завърна, а Тейлър Суифт пусна нова версия на парчето си Red, като също ще промотира албум.

Първите два сингъла на британеца – Bad Habits и Shivers, заемаха първо място в летните чартове общо 15 седмици, като критиците отбелязаха, че той не е забравил как се пишат хитове. Макар колежката му да направи фурор с Easy On Me и да записа няколко рекорда задминавайки го, мнозина смятат, че меломаните са зажаднели за нещо ново и творчеството им по време на изолация ще бъде оценено подобаващо.

„Пораснах, вече съм татко. Всичко се промени, но все пак съм все същият някак си“, пее Шийрън, предлагайки на аудиторията си цели 14 нови песни, голяма част от които са свързани с неговата любов Чери Сиборн, която го дарява с дъщеричка, както и тяхното ново начало като съпрузи. Именно в парчето The Joker And The Queen той споделя, че не може да повярва как тя избира да свърже живота си с него, когато може да избира измежду „хиляда крале“. На друго място – в Leave Your Life, той се извинява за това, че ще трябва да отсъства за по-дълго от дома заради турнето си. Но обещава, че ще се върне и ще бъде романтик чрез Love In Slow Motion.

Всички солови албуми на изпълнителя са кръстени на математически символи – като се започне с + (Plus) от 2011 г. и се стигне до = (Equals), който е записан в студиа в Лондон, Швеция и Лос Анджелис.

„Той балансира поп инстинктите му с по-зряло звучене, докато говори за хармонията в домашния му живот, откакто е станал баща“, пише BBC.

Всички 14 песни от новия албум може да чуете в YouTube канала му, където бяха пуснати техни откъси, обеднинени с хаштага #SHEERANSHORTS.

Партнира си с Елтън Джон за коледна песен

И ако си мислите, че изненадите от Шийрън са свършили, то чакайте да дойдат декемврийските празници. Тогава ще чуем едно празнично парче, което е по идея на сър Елтън Джон, който лично се е обадил на своя колега, за да го покани да работят заедно.

„Бях като: „Защо, по дяволите, да не направя коледна песен с Елтън Джон? Може да не съм тук утре, това ще бъде чудесен начин да празнуваме Коледа“, спомня си Ед, който нямал никакви планове за нещо подобно, но след загубата на близък приятел се съгласил.

След като Елтън Джон обяви, че също ще се посвети на семейството си и пусне „The Lockdown Sessions“, сподели, че по-младият му колега обявил новината за проекта им твърде рано.

„Бях се заклел да мълча. И след това Ед Шийрън с голямата си уста тръгна за Нидерландия, където се разприказва. Предстои да излезе – все още не сме я завършили, така че имаме още работа. Песента няма нито премиерна дата, нито заглавие“, каза той само ден преди излизането на = (Equals).

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари