IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Любовната история на Меси и Антонела – от улиците на Росарио до световния връх

20 декември 2022 14 30

Победа напук на болестта, трагедията и разстоянието

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Връзката между Лионел Меси и Антонела Рокуцо е доказателство, че любовта съществува. Историята им започва в родния им град Росарио, Аржентина, когато са деца. Връзката им се развива през годините, преживявайки разстоянието и достигайки кулминация в брака и раждането на трите им красиви деца.

Когато Меси се мести в Европа, за да продължи футболната си кариера, той и Антонела смятали, че връзката им е приключила и ще им остане само един красив спомен. Но лична трагедия ги събира отново, което кара Меси да се върне в Аржентина, за да бъде с Антонела, докато тя се справя с тежестта на загубата. Оттогава не са се разделяли.

Сега двойката има още един голям триумф за празнуване, тъй като малкият магьосник спечели трета световна купа за Аржентина на първенството в Катар, приключило на 18 декември. За него това бе петият му, и вероятно последен опит, да се качи на световния футболен връх. Съотборниците му постоянно се сменяха, но един човек оставаше винаги плътно зад него. В продължение на повече от 15 години Антонела го подкрепя на световните първенства, започвайки от Германия през 2006 година, през Южна Африка, Бразилия и Русия, стигайки до Катар. Момент, в който любимият ѝ най-накрая постигна това, което ще го направи легенда не само в аржентинския, но и в световния футбол. Меси вече е покорил всеки един връх в своята кариера. В личния си живот обаче той печели много по-отдавна и много по-голяма награда.

Първият път, в който Меси и Антонела се срещат, е когато той е на девет, а тя на осем години. Това се случва в къщата на Лукас Скалия – братовчед на Рокуцо и един от спътниците на Лео във футболната му одисея. Според документалния филм „Меси“, Бълхата е бил пленен от красивите очи на момиченцето срещу него. Колкото и нелепо да звучи за деца на тази възраст, влюбването било мигновено.

Първоначално всичко започва като много близко приятелство. Меси и Антонела били навсякъде заедно, играейки футбол на улицата с връстниците си. Все пак любовта им била видима от километри, но постепенно се развивала в нещо, което по-късно ще се превърне в пример за отдаденост, подкрепа и истински чувства.

Когато е на 11 години, Лео получава една от най-тежките новини – диагностициран е с дефицит на хормона на растежа. Болестта му го възпрепятства да расте правилно на височина, както и предизвиква намален физически капацитет, затлъстяване, склонност към атерогенеза и много други. Диагнозата е опустошителна за психичното състояние на Меси, тъй като излага на риск мечтата му да стане професионален футболист. Баща му – Хорхе – прави всичко възможно, за да накара отбор да подпише с Лео и да плати за медицинското му лечение.

Лео заминава за Испания, за да следва мечтата си, като е привлечен от детския отбор на Барселона. През годините той печели огромно уважение в клуба и бързо се превръща в една от най-емблематичните фигури в младежкия отбор. Постепенно се изкачва до величие и в мъжкия състав, ставайки един от най-добрите футболисти в историята на спорта.

Въпреки успехите на терена, боготворенето от страна на феновете, Меси не спира да мисли само за едно – Антонела, която все още живее в Росарио. Според Vanity Fair, тя остава в родния си град, за да учи дентална медицина. По това време обаче се случва ужасна трагедия, при която Рокуцо губи най-добрата си приятелка в автомобилна катастрофа.

Антонела е била съсипана. Меси веднага резервира полет до Аржентина, за да може да подкрепи приятелката си и единствена любов. Двойката се събира отново и започва да прави планове за бъдещето, като Антонела решава да изостави стария си живот, за да се премести в Испания и да заживее заедно с Меси. Тя се установява в къщата му в Кастендефелс, Барселона, давайки началото на живота им като двойка. През юни 2012 година те обявиха, че очакват първото си дете. На 2 ноември същата година се ражда Тиаго Меси.

Бебешка снимка на Меси обиколи интернет

Многодетен татко: Лионел Меси чака трето дете

Меси ще вдига тежка сватба догодина

С развитието на кариерата на Меси расте и семейството му. На 11 септември 2015 година се ражда и вторият му син Матео, а на 11 март 2018 година към фамилията се присъединява и Чиро. На 30 юни 2017 година пък Лео и Антонела се женят, организирайки красива сватба в родния си град Росарио. Вричат се във вярност пред 260 гости, включително футболните звезди Дани Алвеш, Жерар Пике, Неймар, Серхио Агуеро, Карлес Пуйол, Шави и други. Булката е облечена в рокля на Rosa Clara, а младоженецът носи костюм на Dolce & Gabbana.

Точно както футболната кариера на Меси, личният му живот е изпълнен с трудности и успехи. Въпреки разстоянието, личните трагедии и болестта той и Антонела успяват да намерят път един към друг, да съхранят любовта си и да създадат едно прекрасно семейство. Той е бог на терена, а тя е винаги там, на трибуните, аплодирайки го бурно при успеха и готова да подложи рамо след загубата.

След спечелената световна титла Меси нямаше търпение да прегърне семейството си, като камерите на стадиона на няколко пъти го уловиха как ръкомаха и приканва Антонела и децата да слязат при него. Петимата се снимаха с купата, радваха се на успеха и отново доказаха, че истинската любов всъщност съществува и може да победи всичко.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари