IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кристиано Роналдо, Лео Меси и Louis Vuitton – снимка и кампания за историята

21 ноември 2022 16 30

Към всичко това добавете и Ани Лейбовиц и формулата за успех е готова

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Светът е футбол!

Независимо дали сте почитатели на най-великата игра, или не, няма как да не знаете за началото на Световното първенство в Катар. Тази година то е през зимата, по очевидни причини и се нарежда на първо място по разходи за организацията. По данни от световни медии, форумът се оценява на минимум 220 млрд. долара. Тази година има и рекордните 32 отбора, които ще се състезават за купата, а мачовете ще продължат до 18 декември, когато е големият финал.

За малко обаче оставяме спорта настрана, за да се фокусираме върху нещо малко по-различно. Казваме малко, защото отново ще говорим за футболисти, но този път те се изправят един срещу друг не на терена, а на шахматната дъска. И като казваме футболисти, говорим за най-великите на нашето време – Кристиано Роналдо и Лео Меси.

Португалецът и аржентинецът не спират да се състезават един с друг, като сега битката им се пренася и на национално ниво. Говори се, че това ще е последното им Световно първенство, така че бъдете сигурни, че ще дадат всичко от себе си, за да грабнат златната купа. Мачовете и на двамата започват само след дни, а дотогава феновете им могат да се насладят на нещо историческо, а именно общата им кампания за Louis Vuitton.

Точно така, правилно прочетохте – Лео Меси и Кристиано Роналдо сядат един срещу друг на партия шах. Е, не точно. Двамата участват в новата кампания на Louis Vuitton, показана на старта на Световното първенство, успявайки да „счупят“ социалните мрежи и бързо да се превърнат в най-харесваната снимка на спортисти в Instagram.

Представителите на ПСЖ и „Манчестър Юнайтед“, откъдето Роналдо може да си тръгне още в началото на 2023 година, са заснети от легендарната Ани Лейбовиц. Бързаме да уточним, че двамата не са по едно и също време на едно и също място, като снимката им е резултат от умел фотошоп. Новата кампания на Louis Vuitton е под името „Победата е състояние на духа“ и следва предшественика си от 2010 година, когато легендите Пеле, Марадона и Зидан играеха джага.

Меси и Роналдо са показани как съсредоточено гледат към шахматната дъска, която, разбира се, е направена от куфарчето на Louis Vuitton. И двамата са взели по няколко фигури от противника си, като португалецът е с белите, а аржентинецът командва черните.

@football_speed770 Behind the scenes of that chess picture #messi #ronaldo #louisvuitton #xyzbca #viral ♬ Love You So - The King Khan & BBQ Show

Нищо обаче не е случайно в тази реклама. Като започнем от избора на Роналдо и Меси, както и на Ани Лейбовиц за фотограф, та стигнем чак до връзката между Louis Vuitton и Световното първенство. Футболистите и известната фотографка са едни от най-големите имена в своята индустрия, така че е напълно нормално именно те да участват в новата кампания на марката.

Лео Меси и Антонела: Все така влюбени след връзка от няколко декади

Но защо точно Louis Vuitton? Отговорът е много прост – в куфарче на марката се пренася световната купа, която на 18 декември ще има своя нов собственик. Дали това ще е Аржентина или Португалия, или пък съвсем друг отбор, остава да разберем.

Говорейки за шахматните фигури, липсата на някои не е случайна. Всъщност снимката показва точен момент от известна партия между гросмайсторите Магнус Карлсен и Хикару-Накамура. Общият брой на фигурите е 32, колкото са и отборите на тазгодишното Световно.

Интересното е, че ако Португалия с кристиано Роналдо и Аржентина с Лео Меси спечелят респективните си групи и двата тима стигнат до финала, това ще бъде истинско зрелище за целия свят в може би последния мач на двамата великани на световно първенство.

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари