IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Албер е горд с принцеса Шарлийн за победата ѝ в най-трудната година

21 декември 2022 18 00

Той добавя, че 8-годишните му близнаци имат график зает с тенис, театър и плуване

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Празниците са времето, когато поглеждаме назад към изминалата година, правейки равносметка за всичко, което ни се е случило. Оценяваме добрите и лошите си постъпки, обещавайки си че през следващите 12 месеца ще се справим по-добре. Празниците също така са времето, в което трябва да благодарим на всички, които са били до нас в най-трудните ни моменти и да поздравим тези, които са успели да преборят трудностите в живота си.

Точно това направи и принц Албер II, който даде специално интервю за People, в което поглежда назад към изминаващата година. Той изрази гордостта и благодарността си към принцеса Шарлийн и заяви, че не може да бъде по-щастлив от усилията, които съпругата му е положила през най-трудната си година досега.

„Шарлийн се чувства доста добре. Както можете да видите сами, тя е доста активна в последните ни събития. Започва все по-често да се появява сред обществото и да се занимава с неща, които са близки до сърцето ѝ“, каза принцът на Монако и за пореден път добави, че се гордее с принцесата.

Албер обясни, че Шарлийн посещава различни организации в Монако, включително Червения кръст, както и се среща с обикновените хора в дома им, за да си поговори с тях и да разбере какво им се е случило през 2022 година. Освен това принцесата се наслаждава и на времето с децата си, така че, по думите на принца на Монако, годината за семейството му приключва повече от добре.

„Както знаете, миналата година беше доста трудна за Шарлийн, както и началото на тази. Но тя се справи с всичко по наистина брилянтен начин“, казва още гордият съпруг.

Трудната година за Шарлийн започна още през май 2021 година, когато тя се разболя по време на пътуването до родната си Южна Африка. Сериозна ушна инфекция наложи няколко операции, след които се получиха усложнения, възпрепятствайки завръщането в Монако. Принцесата се събра със семейството си чак през ноември.

След завръщането си в кралството обаче нещата не се подобриха. Шарлийн беше у дома само няколко дни преди да постъпи в клиника, където да лекува сериозна умора и безпокойство. Лечебното заведение беше извън Монако, като принцесата прекара там коледните и новогодишните празници. Принц Албер и децата я посетиха на няколко пъти, но тя се завърна у дома чак в средата на април.

Изразявайки благодарности за писмата и картичките, които семейството е получило от целия свят, принц Албер заяви, че принцеса Шарлийн вече е възобновила изцяло графика си, в който са включени множество благотворителни и социални дейности. Също така тя обръща достатъчно внимание на 8-годишните си близнаци принц Жак и принцеса Габриела.

„Разбира се, Шарлийн възобнови много задължения, включително вземането на решения относно управлението на нашето домакинство“, казва принцът. Въпросното домакинство включва частно имение над Монако, както и исторически апартаменти в двореца, където принцесата наблюдава реновирането, преправянето на стаи и всякакви други детайли, които трябва да бъдат променени.

Отбелязвайки, че работата по обновяването на много дворцови площи е спряна заради изолацията и коронавируса, принцът казва, че тя ще бъде подновена през следващите месеци. Поддръжката включва грижи за 700-годишен дворец с 862 стаи. По думите му, има още много работа по апартаментите на семейството, тези на родителите му, както и стаи на приземния етаж. Надява се всичко да бъде готово до края на февруари или началото на март.

Принцеса Шарлийн и принц Албер на най-важната гала в Монако

Лятна жълта рокля – в гардероба на принцеса Шарлийн

Принцеса Шарлийн и принц Албер с рядка проява на близост

Основните грижи на Шарлийн обаче са децата на двойката. В интервю миналата седмица за местния вестник Monaco Matin тя описа как преминава обучението им за бъдещите кралски роли. По думите ѝ, тази отговорност е както нейна, така и на баща им. Принц Албер се съгласява и разкрива, че преди всяко събитие с Шарлийн обсъждат какво трябва да правят и чак тогава го споделят с децата си.

„Обикновено го правим в деня на това събитие в техните стаи или ден по-рано им обясняваме точно какво ще представлява изявата. Но по-скоро го правим в деня, за да не се чувстват притеснени и задължени от нещо“, казва още принцът. Допълва, че близнаците се справят много добре с ролите си, но в момента се концентрират повече върху училището, отколкото върху кралските задължения.

Албер казва, че за момента социалните мрежи не представляват интерес за децата му. Вместо това те са доста привлечени към спорта и все още предпочитат да бъдат навън, отколкото пред компютъра или телефона.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари