IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принцеса Шарлийн и принц Албер с рядка проява на близост

24 юни 2022 15 00

Това е още един знак, че принцесата се възстановява успешно

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Принцеса Шарлийн и принц Албер започнаха своята задгранична обиколка, взимайки със себе си 7-годишните близнаци Жак и Габриела. 

Това е първо пътуване на кралското семейство след завръщането на Шарлийн в Монако и възстановяването на кралските й задължения. Четиримата кацнаха в Норвегия за отварянето на изложбата Sailing the Sea of Science в музея "Фрам" в Осло. Към тях се присъедини и принц Хокон от Норвегия. 

Пред музея Шарлийн и Албер показаха рядка проява на близост, прегръщайки и целувайки се пред насъбралите се фотографи. Това е поредният начин, по който кралската двойка се опитва да отхвърли слуховете за развод и разпадане на семейството, които циркулират в таблоидните издания от месеци. 

През май месец самата Шарлийн говори за слуховете за развод, както и за продължаващото си възстановяване. Пред местни медии в Монако, тя заяви, че здравето й все още е крехко след завръщането й от Швейцария, където прекара четири месеца в клиника. Там принцесата получи лечение за изключително емоционално и физическо изтощение. 

"Когато се завърнах в Княжеството, фокусирах цялата си енергия върху децата, съпруга и здравето си, защото това са моите приоритети", казва Шарлийн пред Monaco Matin. Допълва, че състоянието й все още е крехко и не иска да прекалява с натоварването. "Пътят беше дълъг, труден и много болезнен. Днес се чувствам много по-спокойна", споделя още принцесата.

След завръщането й от Швейцария през март тази година, слухове за развод между нея и принц Албер заливат таблоидните издания по света. Според някои от тях, Шарлийн дори е закупила дом извън Женева и ще се премести скоро да живее там. Принцесата обаче категорично отхвърли написаното, казвайки че е "жалко, че някои медии тиражират подобни неща"

"Както всички други, ние сме човешки същества и имаме емоции, слабости. Разликата е, че нашето семейство се наблюдава от медиите и дори най-малката слабост се изопачава", казва Шарлийн. 

Пътуването до Норвегия отбелязва завръщането на кралската двойка на международната сцена. Правейки първата си обща поява извън Монако от две години насам, събитието е знак, че възстановяването на принцесата върви добре и тя може да изпълнява кралските си задължения

Шарлийн се разболя през май 2021 година по време на престоя си в Южна Африка. Първоначално се планираше визитата й да бъде само 10 дни, но усложнения от предишна процедура "Уши, нос и гърло" я оставиха в страната в продължение на шест месеца. През този период тя се подложи на няколко болезнени операции, които отложиха прибирането й в Монако чак до ноември. 

В началото на ноември Шарлийн сама поиска да продължи лечението си, но в клиника извън Монако. Принц Албер сподели пред списание People, че изборът е бил изцяло на съпругата му, като семейството й застава плътно зад нея. 

Въпреки че Албер и децата посещаваха често Шарлиийн в Швейцария, дългото лечение й попречи да отпразнува 10 години брак със съпруга си. Това създаде слухове за проблеми във връзката на кралската двойка, както и спекулации дали принцесата наистина е болна и колко сериозно е състоянието й. Съпрузите на няколко пъти отричаха каквито и да е било твърдения за развод. 

В интервюто си пред местни медии, Шарлийн дори обсипа съпруга си с похвали, наричайки го "защитник" заради постоянните му отричания на слуховете за развод. Тя го описа като много подкрепящ и заяви, че правил всичко възможно, за да защити семейството и децата. 

Самият Албер каза, че съпругата му е страдала доста и, че дългата им раздяла е била истински тест за брака и децата им. "Принцесата много ни липсваше. И очевидно бяхме наранени от слуховете, които се разпространяваха. Но успяхме да останем заедно, въпреки дистанцията и често говорехме по телефона", казва принцът. 

"Днес, Шарлийн отново е при нас и това е най-хубавото нещо, което можеше да се случи. Тя е по-добре и най-накрая можем да прекараме време заедно. Това е радост и успокоение за всички нас", допълва Албер. 

Изложбата, която кралското семейство посети в Осло, е посветена на принц Албер I, който умира през 1922 година. Наричан "Принцът изследовател", той посвещава голяма част от живота си на океанографията, изследванията и науката. Тази година се навършват сто години от пра-пра-прадядото на принц Албер. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари