IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Тя осъзна, че има нужда от помощ“: Принцеса Шарлийн влезе в лечебен център

22 ноември 2021 16 30

Новината беше съобщена от принц Албер

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Принцеса Шарлийн ще се подложи на лечение в център извън Монако, след като от двореца заявиха, че тя има нужда от почивка.

Решението е било взето само няколко дни, след като принцесата се завърна в страната си след шестмесечен престой в Южна Африка, където отново третираше заболяване. Тогава тя имаше проблеми с УНГ инфекция, която дълго време я възпрепятстваше да се събере отново със съпруга и децата си. Само няколко седмици след завръщането си обаче, Шарлийн отново изпита проблеми със здравето си, което е накарало братята ѝ и принц Албер да вземат решение тя да постъпи в лечебен център.

В интервю пред списание People 43-годишният принц на Монако казва, че съпругата му страда от тежко изтощение, както емоционално, така и физическо. За да прекрати всякакви слухове, Албер заяви, че лечението на Шарлийн изисква лекарско наблюдение и ще продължи минимум няколко седмици. Децата ѝ – 6-годишните близнаци Жак Оноре и Габриела, ще могат да я посещават винаги, когато лекарите позволят.

В същия ден, в който новината за лечението на Шарлийн беше обявена, близнаците и принц Албер отбелязаха националния празник на Монако. Тримата се появиха на балкона на двореца, а Жак Оноре и Габриела държаха плакати, на които пишеше „Липсваш ни, мамо“ и „Обичаме те, мамо“.

Принцеса Шарлийн се завърна в Монако преди две седмици след шестмесечния си престой в Южна Африка. Според принц Албер, тя се е чувствала доста добре в първите няколко часа у дома, но след това е станало видимо, че нещата не са никак добре. Ден след като сподели снимка с цялото си семейство, Шарлийн отказа участие в националния празник на Монако заради тежка умора.

Коментирайки продължаващите слухове за разпад на брака им, принц Албер съобщи, че оттеглянето на съпругата му няма нищо общо с връзката им. „Искам това да стане ясно. Това не са проблеми между двама ни, нито пък с връзката между съпруг и съпруга. Това са проблеми от друго естество“, категоричен бе той пред People.

Принцът допълва, че състоянието на Шарлийн е резултат от няколко фактора, които няма да бъдат обсъждани публично. „Тя очевидно е изтощена, физически и емоционално. Тя беше претоварена и не можеше да изпълнява официалните си задължения, както и тези в семейството“, казва още Албер.

Шарлийн беше в Южна Африка в продължение на шест месеца, за да лекува УНГ инфекция, която наложи няколко операции през този период. „Очевидно е имало последствия от тези операции и процедурите, през които тя премина през последните месеци. Това със сигурност беше фактор, но на този етап, няма да коментирам повече“. Албер казва, че съпругата му страда от тежка умора, не спи добре в последните дни и не се храни правилно. „Отслабна драстично, което я направи уязвима за потенциални инфекции. Настинка, грип или, недай си боже, ковид“.

Отсъствието на Шарлийн от Монако я накара да пропусне десетата годишнина от сватбата ѝ с Албер, което създаде множество слухове за развод. Двойката обаче постоянно отричаше твърденията на таблоидите. След отказването ѝ от националния празник на Монако, тези слухове отново се появиха, като към тях се добавиха и твърдения за по-сериозни болести.

Албер обаче категорично заяви, че състоянието на съпругата му няма нищо общо с коронавирусна инфекция или с рак. Също така не става въпрос и за развод. „А ако искате да дискутираме и други спекулации, ще ви кажа, че няма нищо общо и с пластични операции или каквито и да е било други намеси“.

Търсенето на помощ извън Монако е била крачката, която принцесата е искала да направи в този момент. Крайното решение е направено след среща с цялото семейство. Принц Албер се е завърнал от Дубай, като вкъщи е заварил братята и зълвата на Шарлийн. „Тя вече беше взела своето решение, ние просто искахме да го чуем. Тя искаше това. Тя вече знаеше, че най-доброто нещо, което може да направи, е да си почива и да има лекари до себе си. И да не бъде в Монако. За да се запази спокойствието ѝ, тя трябваше да напусне страната“, казва Албер.

Според принца, процесът на напускане на дома е минал много добре. Допълва, че съпругата му е разбирала, че има нужда от помощ и е приела това. „Не можеш да накараш някого да повярва, че има нужда от лечение. Той сам трябва да го осъзнае“. Албер казва, че цялото семейство е застанало зад Шарлийн и я е подкрепило в решението ѝ.

Що се отнася до близнаците Габриела и Оноре, те ще имат възможност да посещават майка си, но това няма да стане в следващите няколко дни. Лекарите трябва първо да дадат зелена светлина и чак тогава децата ще могат да видят Шарлийн. „Те знаят, че тя ще говори с тях много скоро. Липсва им, разбира се, но разбират ситуацията. Децата на тази възраст разбират всичко“, казва Албер.

На въпроса как самият той се чувства в тази ситуация, принцът заяви, че в момента няма време да тъжи, защото има доста ангажименти покрай завършването на годината. „Разбира се, че съм натъжен от ситуацията, но знам, че тя е на добро място сега. Че ще се възстанови и това е най-доброто нещо за нея в момента“, категоричен бе той пред People.

Колко време Шарлийн ще остане в лечебния център, все още не е ясно.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

аз ( преди 2 години )
Принц Албер е 63 годишен, не 43,както пише в статията
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Мисля, че ( преди 2 години )
Изглежда като жена, болна от онова гадното с трите букви. Дани бъркам. Каквото и да е, да оздравява бързо!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар